Universiteit van Amsterdam


Persbericht 27 januari 2000

Aan de Universiteit van Amsterdam wordt van 3 tot 5 februari 2000 de conferentie What Is To Be Done? Global Economic Disorder and Policies for a New Financial Architecture in the Millennium gehouden. Prof. G. Underhill, hoogleraar International governance en prof. K.G. van Wolferen, universiteitsprofessor en directeur van het Institute for Comparative Political and Economic Institutions (ICPEI) van de UvA, organiseren het congres.
Centraal in de discussie staat de mondiale financiële integratie versus de diversiteit van financiële systemen in de wereldeconomie. Een gezelschap van topautoriteiten op financieel, economisch en politiek terrein formuleert voorstellen voor een nieuwe financiële architectuur. Onder hen bevinden zich Henk Brouwer (De Nederlandsche Bank), Jorge Braga de Macedo (OECD), Yokio Yoshimura (Internationale Monetaire Fonds), John Williamson (Wereldbank) en Marc Uzan (Reinventing Bretton Woods Committee).
Op 3 februari staat het monetaire systeem centraal, op 4 februari wordt de Aziatische economie onder de loep genomen en zaterdag 5 februari staat in het teken van de rol van het Internationale Monetaire Fonds bij financiële crises.

De conferentie vindt plaats in de Aula van de UvA, Singel 411, Amsterdam. Aanmelden is gewenst.


Informatie over deelname en programma

Deel: ' UVA-Conferentie beleid nieuwe architectuur wereldeconomie '
Lees ook