FNV BONDGENOTEN


UWV/GAK laat werknemers Plaid in de kou staan

FNV Bondgenoten is des duivels op UWV/GAK in Dordrecht. Deze instantie weigert de 65 gedupeerde werknemers van groothandel Plaid BV in Rotterdam een uitkering te geven. Het personeel heeft vanaf eind mei geen salaris en vakantiegeld ontvangen. Veel werknemers zitten nu financieel klem. FNV Bondgenoten spant een kort geding aan tegen het UWV/GAK als er niet snel tot uitbetaling wordt overgegaan. In de wet staat immers, zo stelt de bond, dat UWV/GAK de werknemers moet betalen als de werkgever dat niet meer kan.

Voor Plaid BV werd op 14 mei faillissement aangevraagd door het Amerikaanse moederbedrijf. FNV Bondgenoten heeft het faillissement bij de rechter aangevochten. De rechter gaf de bond gelijk, hij oordeelde dat Plaid BV misbruik maakt van het faillissementsrecht. Ook de rechtbank vond dat Plaid het faillissement gebruikte om de bescherming van werknemers te omzeilen. Plaid kondigde aan in hoger beroep te gaan, dat dient op 2 juli.

UWV/GAK moet betalen als de werkgever dat niet meer kan. Onderzoek van het UWV/GAK zelf toonde ook aan dat Plaid Rotterdam niet in staat is salaris te betalen. De instantie weigert echter te betalen omdat er geen duidelijkheid is over het faillissement. .Daar gaat het niet om., stelt bestuurder M. Jansen. .Nu Plaid BV geen geld heeft moet UWV/GAK betalen. Dat staat in de wet. Het is gewoon schrijnend dat dit in Nederland voorkomt. Ik kom mensen tegen bij Plaid die nog 1 euro in hun portemonnee hebben..

Meer informatie:
Margreet Jansen, bestuurder, 06-51255979
Jos van Dijk, voorlichter, 030-2738377, 06-22518743

13 jun 02 14:13

Deel: ' UWV/GAK laat werknemers Plaid in de kou staan '
Lees ook