Kamer van Koophandel

Vacaturelijnbus bezoekt werkgevers in Venlo

De mkb-vacaturelijnbus bezoekt op woensdag 3 juli a.s. bedrijventerrein Trade Port in Venlo. Een informatieconsulent informeert werkgevers over de mkb-vacaturelijn en de plaatsing van - bij voorkeur - allochtoon personeel. Ook is materiaal beschikbaar over diverse personeelsvraagstukken. Werkgevers kunnen eventueel ook hun vacatures melden bij de consulent.

De mkb-vacaturelijnbus maakt deel uit van het MKB-minderhedenproject. In dit project werken MKB-Nederland, de CWI's (voorheen arbeidsbureaus) en de overheid samen om het personeelstekort in het mkb terug te dringen. Werkgevers die hun vacature(s) melden bij de gratis mkb-vacaturelijn 0800- 8001 kunnen rekenen op een snelle en intensieve bemiddeling. De vacatures worden met voorrang behandeld door één van de 250 adviseurs van de mkb-projectteams van het CWI, die speciaal voor dit project zijn samengesteld.

Succes
De aanpak wordt sinds twee jaar met groot succes toegepast. Er zijn inmiddels ruim 66.000 vacatures bij de mkb-vacaturelijn gemeld. Ruim 55.000 werkzoekenden hebben via het mkb-project een baan gevonden, waaronder bijna 48.000 allochtonen. De mkb-vacaturelijn wordt op tal van manieren onder de aandacht van mkb-bedrijven gebracht. Dagelijks rijden drie vacaturelijnbussen - herkenbaar aan het groen-blauwe logo en de slogan: de MKB-vacaturelijn, dàt werkt - langs bedrijventerreinen en winkelcentra om werkgevers te informeren over dit initiatief. Verder ontvangen mkb-werkgevers regelmatig nieuwsbrieven en brochures en worden artikelen in branche- en vakbladen geplaatst. Ook verschijnen regionale AanBodkranten met de profielen van geschikte en beschikbare kandidaten om de zoektocht van mkb-werkgevers naar personeel te vereenvoudigen.

De vacaturelijnbus is op bedrijventerrein Trade Port op woensdag 3 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur. De bus is niet bedoeld voor werkzoekenden. Zij kunnen voor een baan contact opnemen met het CWI.

Wilt u een bezoek brengen aan de bus bel dan met het secretariaat, telefoon: 0345 - 56 90 08 of e-mail naar info@vacaturelijnbus.nl.

Deel: ' Vacaturelijnbus bezoekt werkgevers in Venlo '
Lees ook