Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Persbericht 03/040

Ministerie van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid Directie
Communicatie

17 maart 2003

Nr. 03/040

Vacatureoffensief Centra voor Werk en Inkomen moet extra vacatures vervullen

De Centra voor Werk en Inkomen (CWI) zullen een project gaan uitvoeren dat voorziet in de versnelde vervulling van tussen de 32.500 en 47.500 moeilijk vervulbare vacatures. Dat schrijft demissionair minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer. De bewindsman heeft CWI gevraagd om voor 1 april dit project te starten.

Met deze brief reageert De Geus op het plan dat de Raad voor Werk en Inkomen hem op 8 maart heeft aangeboden. Het doel van dat `vacatureoffensief' is om in de situatie van oplopende werkloosheid en nog altijd veel openstaande vacatures extra vacatures te vervullen. In totaal zijn er zo'n 300.000 vacatures, waarvan 95.000 moeilijk vervulbaar. De bemiddelingsactiviteiten en vacaturevervullingen in het project zijn een aanvulling op de reguliere dienstverlening door CWI.

In het project van CWI zullen heldere afspraken moeten komen over het aantal te vervullen vacatures. Het betreft een tijdelijk project dat uit verschillende fases kan bestaan, die telkens worden geëvalueerd. Uniek is de begeleiding door de Raad voor Werk en Inkomen en de samenwerking met sectoren waar veel vacatures al langdurig openstaan.


---

De volgende Officiële publicatie(s) zijn gerelateerd aan bovenstaande persbericht:
PDF publicatie Brief van minister De Geus over het vacatureoffensief PDF publicatie Bijlage 1: Voorstel Vacature-offensief: Baanbrekend Banen Benutten
PDF publicatie Bijlage 2: Brief van minister De Geus aan Raad voor Werk en Inkomen
2003

Deel: ' Vacatureoffensief Centra voor Werk en Inkomen '
Lees ook