Gemeente Leeuwarden

Vaccinatie meningokokken C gemeente Leeuwarden

Meningokokken plaatje Algemene informatie

Het blijkt dat besmetting van meningokokken C de laatste jaren vaker voorkomt in Nederland dan vroeger. Sinds vorig jaar is er een geschikt vaccin tegen meningokokken C beschikbaar. Het ministerie van VWS heeft daarom besloten om alle kinderen en jongeren gratis te laten inenten.

In de landelijke vaccinatie-campagne worden zon 3 miljoen kinderen en jongeren in de leeftijd van 1 jaar tot en met 18 jaar opgeroepen voor een vaccinatie.

Vaccinatie Gemeente Leeuwarden

Op vrijdag 7 juni a.s. vindt de inenting tegen meningokokken C in de gemeente Leeuwarden plaats. Op deze dag zullen ongeveer 10.000 kinderen ingeënt worden:

* De leeftijdsgroep 1 t/m 5-jarigen tussen 14.00 en 17.00 uur;
* De leeftijdsgroep 15 t/m 18-jarigen tussen 18.00 en 21.00 uur.
Locatie: FEC Expo Centrum Leeuwarden (ingang achterzijde).

Na de zomervakantie wordt de leeftijdsgroep van 6 tot en met 14 jaar gevaccineerd.

Reis/route-advies

Er wordt grote drukte verwacht op de wegen rondom het FEC Expo Centrum. Wij verzoeken u daarom dringend om op de fiets te komen. Wanneer u toch gebruik maakt van de auto, dan dient u de speciale gele borden, met daarop Vaccinatie GGD, te volgen.

Vragen

Voor algemene vragen over de vaccinatiecampagne kunt u terecht bij de gratis telefoonlijn: 0800 - 300 80 51 (op werkdagen tussen 09.00 en 21.00 uur) of de website: www.vaccinatie.minvws.nl

Deel: ' Vaccinatie meningokokken C gemeente Leeuwarden '
Lees ook