Gemeente Leiden

Vaccinatie meningokokken type C

Op woensdag 19 juni start de GGD Zuid-Holland Noord met de vaccinatiecampagne tegen meningokokken type C. Voor de zomervakantie krijgen kinderen van veertien maanden tot en met vijf jaar en jongeren van vijftien tot en met achttien jaar een oproep voor vaccinatie. Na de vakantie is het de beurt aan kinderen in de leeftijd van zes tot en met veertien jaar.

CULTUUR EN EDUCATIE - In de gemeente Leiden hebben de meningokokken type C-vaccinaties plaats op 2, 3 en 4 juli in de Drie Oktoberhal aan de Smaragdlaan 99. Alle kinderen en jongeren krijgen een persoonlijke schriftelijke oproep. Ze kunnen alleen worden gevaccineerd op de dag en de locatie die in de oproep staat. Het oproepen gaat op postcode. Het is belangrijk dat iedereen zich houdt aan de tijd die in de oproep bij zijn of haar postcode staat. Opkomst op andere tijden kan lange wachtrijen veroorzaken. Neem de oproepkaart mee. Het is niet mogelijk om gevaccineerd te worden als u de oproep niet bij u heeft.

Kinderen van zes tot en met veertien jaar kunnen niet gevaccineerd worden voor de zomervakantie. Dat is ook niet mogelijk als een kind tussen zes en veertien jaar een broer of zus heeft die wel voor de vakantie wordt ingeënt.

Wie op de aangegeven datum verhinderd is, kan dit op de oproepkaart aangeven en de kaart terugsturen. Na de zomervakantie volgt een nieuwe oproep.

Op de speciale Vaccinatie meningokokken C-pagina:
* De exacte datums voor iedere postcode

* Aanvullende informatie van de GGD

* Links en telefoonnummers

Deel: ' Vaccinatie meningokokken type C in Leiden '
Lees ook