Gemeente Leiden

Vaccinatie meningokokken type C

Komende week krijgen kinderen van veertien maanden tot en met vijf jaar en jongeren van vijftien tot en met achttien jaar de inenting tegen meningokokken type C. Na de vakantie is het de beurt aan kinderen in de leeftijd van zes tot en met veertien jaar.

CULTUUR EN EDUCATIE - In de gemeente Leiden hebben de meningokokken type C-vaccinaties plaats op dinsdag 2, woensdag 3 en donderdag 4 juli in de Drie Oktoberhal aan de Smaragdlaan 99. Alle kinderen en jongeren hebben een persoonlijke schriftelijke oproep gekregen. Let op: het kind kan alleen worden gevaccineerd op de dag en locatie die in de oproep is vermeld. Het oproepen gaat op postcode. Het is belangrijk dat iedereen zich houdt aan de tijd die in de oproep bij zijn of haar postcode staat. Neem de oproepkaart mee. Het is niet mogelijk om te worden gevaccineerd als u de oproep niet bij u heeft.

Kinderen van zes tot en met veertien jaar worden niet gevaccineerd voor de zomervakantie. Dat is ook niet mogelijk als een kind tussen zes en veertien jaar een broer of zus heeft die wel voor de vakantie wordt ingeënt.

Wie op de aangegeven datum is verhinderd, kan dit op de oproepkaart aangeven en de kaart terugsturen. Na de zomervakantie volgt een nieuwe oproep.

Op de speciale Vaccinatie meningokokken C-pagina:


* De exacte datums voor iedere postcode

* Aanvullende informatie van de GGD

* Links en telefoonnummers

In de Drie Oktoberhal krijgen Leidse kinderen en jongeren hun inenting tegen meningokokken C. Foto: Henk Bouwman.

Deel: ' Vaccinatie meningokokken type C in Leiden '
Lees ook