Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen

Vaccinatie meningokokken 4 juli van start
26-06-2002

Donderdag 4 juli staat in het teken van één van Wassenaars grootste vaccinatiecampagnes: meningokokken. Alle Wassenaarse kinderen in de leeftijdsgroepen van 15 tot en met 18 jaar en 14 maanden tot en met 5 jaar worden die dag ingeënt tegen de meningokokken C-bacterie. De GGD-Zuid-Holland West heeft de regie van dit gebeuren in handen en heeft inmiddels de uitnodigingen de deur uit gedaan. De inentingen vinden plaats in de sporthal.

Alle kinderen en jongeren hebben een persoonlijke schriftelijke oproep gekregen. De opgeroepen kinderen en jongeren kunnen uitsluitend gevaccineerd worden op de dag en het tijdstip dat op de oproepkaart staat vermeld. Belangrijk is dat de oproepkaart wordt meegenomen en voorzien is van een handtekening van de ouder/verzorgers die toestemming verlenen voor het vaccineren.

GIGA-campagne
Er zijn maar liefst 2.800 kinderen opgeroepen. De GGD laat weten als iedereen op de aangegeven tijd komt en de ondergetekende kaart bij de hand heeft, er geen wachttijden zullen zijn. Na de zomervakantie komen de kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar aan de beurt. Die groep wordt dus donderdag niet gevaccineerd, ook al heeft zijn broer of zus wel een oproep ontvangen.

GGD infolijn
De vaccinatie gebeurt in het kader de landelijke campagne en gebeurt gratis. De GGD Zuid-Holland West heeft voor deze campagne een speciale informatielijn ingesteld: (070) 3110390.

Deel: ' Vaccinatie meningokokken van start in Wassenaar '
Lees ook