Gemeente Capelle a/d IJssel

Vaccinatiecampagne Meningokokken C

Vaccineren in sporthal Oostgaarde in plaats van sporthal Schenkel

Op 27 juni 2002 worden in Capelle aan den IJssel zon 7.000 kinderen gevaccineerd tegen Meningokokken C. Oorspronkelijk zou dat gebeuren in sporthal Schenkel. GGD Rotterdam en omstreken heeft besloten de locatie te wijzigen. Op 27 juni worden alle kinderen uit Capelle van 14 maanden tot en met 5 jaar en vanaf 15 jaar tot en met 18 jaar verwacht in sporthal Oostgaarde. De locatiewijziging vindt plaats op verzoek van de gemeente.

Sporthal Oostgaarde is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook is er voldoende parkeerruimte. Redenen voor de gemeente om aan de GGD te vragen of het mogelijk was om de locatie te wijzigen. De GGD hecht waarde aan een goede bereikbaarheid van de locaties. Sporthal Oostgaarde voldoet ook aan de andere eisen, zoals: voldoende ruimte, aparte ruimte voor EHBO en een goede toegankelijkheid.

Oproepkaart
Half juni ontvangen alle kinderen van 14 maanden tot en met 5 jaar en de jongeren vanaf 15 jaar tot en met 18 jaar een oproepkaart. Op deze oproepkaart staat de locatie aangegeven (sporthal Oostgaarde) en het tijdstip waarop zij worden verwacht. De kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar zijn in september dit jaar aan de beurt.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vaccinatiecampagne kunt u terecht op de speciale website: www.vaccinatiecampagne.minvws.nl. U kunt ook bellen naar de gratis landelijke informatielijn: 0800-3008051. Voor specifieke vragen over de prikdatum, locatie, etcetera is er de gratis informatielijn van GGD Rotterdam en omstreken: 0800-0994499. Op hun website is ook meer informatie te vinden: www.ggd.rotterdam.nl. Hier staat een link naar de landelijke site.

Deel: ' Vaccinatiecampagne Meningokokken C in Capelle a/d IJssel '
Lees ook