Ingezonden persbericht

Vader Big Brother baby neemt advocaat in de arm

Shurendy Eugenia lucht zijn hart in gesprek met IkVader.nl

HILVERSUM, 20051102 -- Shurendy Eugenia (23), de Groningse vader van de Big Brother baby, heeft een advocaat in de arm genomen om een omgangsregeling af te dwingen. "Sinds Tanja weer thuis is, probeer ik met haar in contact te komen. Ik wil doorgraag mijn dochtertje zien. Maar daar wil zij niets van weten."


In een exclusief gesprek met IkVader.nl, lucht Shurendy voor het eerst zijn hart. Hij vertelt over zijn relatie met Tanja, zijn ervaring als vader ('Kinderen zijn gek op me'), zijn beleving tijdens de Big Brother-periode en zijn stille hoop dat het toch nog goed komt. "Tanja wilde huisje, boompje, beestje. Daarom voelt ze zich in de steek gelaten, omdat ik niet mee kon gaan in haar droomwereld."

Leeg
Shurendy omschrijft zijn huidige gemoedstoestand als 'op, leeg en boos.' Het steekt hem dat er een beeld is geschapen alsof hij Tanja kort na de zwangerschap hulpeloos heeft achtergelaten. "Zeker, ik heb me op bepaalde momenten afzijdig gehouden. Ze wilde bijvoorbeeld dat wij samen, als man en vrouw, de kinderkamer gingen inrichten. Daar wilde ik niet aan mee doen. Maar we hebben al die tijd contact gehouden, gepraat, gezocht naar een oplossing. Altijd heb ik gezegd dat het kind hartstikke welkom was. We zijn samen naar de echo geweest. We hebben samen met mijn moeder overlegd. En toen vertrok ze opeens naar het Big Brother huis."

Brief
Een paar dagen geleden stuurde Shurendy een brief aan Tanja. "Bel me alsjeblieft want ik ben op en leeg van binnen,' schreef ik. Ik vroeg of ze alsjeblieft contact met me wilde opnemen omdat ik mijn dochtertje zo graag wil zien.' Ze reageerde per SMS. 'Laat ons met rust,' schreef ze. 'Wees blij dat je haar even vast hebt mogen houden!" Shurendy kan hier geen genoegen mee nemen. Via zijn rechtsbijstandverzekering heeft hij inmiddels een advocaat in de arm genomen die hem met raad en daad zal bijstaan. "We zijn ermee bezig maar wat we precies voor onze cliënt doen, kan ik u niet zeggen. Daar doen we geen mededelingen over," zegt mr Kroes van ARAG Rechtsbijstand in Leusden.

Deel: ' Vader Big Brother baby neemt advocaat in de arm '
Lees ook