Ingezonden persbericht


Persbericht

Vaders bezoeken Aviodome n maken Schiphol-Bustoer voor een Vaderdagprijs Vaderdag: Luchtvaartdag bij de Aviodome

Op zondag 16 juni krijgen vaders de kans om de unieke combinatie van historische en moderne vliegtuigen van dichtbij te bekijken. Niet alleen stijgende en landende vliegtuigen en de grote verkeerstoren, maar ook de voormalige Fokkerfabriek worden bekeken.

De Schiphol-Bustoer met interessante weetjes
Zodra de bus bij de Aviodome vertrekt, wordt de 'oude' luchtvaart in het museum in verband gebracht met de moderne realiteit. U ziet Schiphol door de ogen van een echte luchtvaartexpert; de gids is een (oud-) medewerker van Fokker, de KLM, of van de Luchthaven Schiphol. De rondrit brengt het verhaal van de (moderne) geschiedenis van de luchthaven tot leven. En van de hoogtepunten is een stopplek recht naast n van de start- en landingsbanen waar u op een spectaculaire manier vliegtuigen, de gids kan precies vertellen welke, ziet stijgen en landen. Andere interessante stops zijn onder andere de voormalige Fokker-fabriek en de oefenplaats voor de luchthavenbrandweer. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van de bustocht die ruim een uur duurt.

Van Wright Flyer tot Starfighter...
Een eeuw vol Vliegende Hollanders, dit is wat u nu kunt zien in het Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome op Schiphol. Meer dan 25 chte historische vliegtuigen zijn te bewonderen in schitterend nagebouwde gebeurtenissen uit de twintigste eeuw. U loopt door honderd jaar geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart, het allereerste vliegtuig dat in 1909 in Nederland het luchtruim koos; de Wright Flyer. De watersnoodramp van 1953 vormt het decor voor de allereerste Nederlandse helikopter die u kunt zien terwijl er drenkelingen worden opgevist. U ziet ook de pijlsnelle F-104 Starfighter: de voorganger van de F-16. En er is nog veel meer! Zo maakt u een luchtreis door de twintigste eeuw die zowel leuk als leerzaam is!

Bij de Aviodome kan een gecombineerd toegangsbewijs worden gekocht waarmee het museum kan worden bezocht n de bustoer kan worden gemaakt (volwassenen 12,50-, kinderen 10- en groepen vanaf 20 personen 10,50 en 8,00 p.p.). Vaders kunnen dit arrangement op 16 juni boeken voor de halve prijs: 6,25. Als u deel wenst te nemen aan de bustoer dient u minimaal twee dagen van tevoren te reserveren! Voor reserveringen of meer informatie kunt u bellen met tel. 020-406 8000. De Aviodome is dagelijks geopend van 10 tot 17 uur en bevindt zich aan de Westelijke Randweg 201, 1118 CT Schiphol-Centrum. Voor meer informatie kunt u ook de website bezoeken: www.aviodome.nl of e-mailen naar info@aviodome.nl Bezoekers kunnen eenvoudig en goedkoop parkeren op de parkeerplaats P15 achter de Aviodome. Het museum ligt op 12 wandelminuten afstand van het NS-station Schiphol, de plaats ook waar andere Schiphol-attracties zoals Schiphol Plaza en het panoramaterras gevestigd zijn.


---

---
Nationaal Luchtvaartmuseum Aviodome-Schiphol, tel. voor de pers: 020-4067245 Peter F.A. van de Noort, Jodie Staphorst en Ralph Fischer, 6 juni 2002.

Deel: ' Vaderdag Luchtvaartdag bij de Aviodome '
Lees ook