Ingezonden persbericht


ba29f2.jpgba3682.jpg

Persbericht

VAI introduceert: ID-Suite Terminal Server Edition

ID-Suite Terminal Server Edition en Best Practice Terminal Server nu beschikbaar

Veenendaal, 29 juli 2002 VAI, de Nederlandse organisatie die oplossingen biedt op het gebied van standaardisatie en migratie van ICT-infrastructuren en applicatiedeployment, heeft naast de reeds beschikbare Professional en Enterprise Edition, de ID-Suite Terminal Server Edition uitgebracht. Dit product sluit naadloos aan op de Terminal Server functionaliteit die Microsoft standaard biedt als onderdeel van Windows 2000 Server.

Terminal Servers zijn door de meegeleverde installatietemplates van de ID-Suite Terminal Server Edition op eenvoudige wijze te installeren. Gebruikersinstellingen zijn centraal in te stellen. Met behulp van een geavanceerd snapshotmechanisme wordt de applicatiesoftware geanalyseerd. De desired state softwaredistributie zorgt ervoor dat alle software updates automatisch worden geïnstalleerd op alle Terminal Servers, waardoor deze eenvoudig in dezelfde staat zijn te houden. Daarnaast behoren applicatieconflicten door de conflictenanalyse module op Terminal Servers tot het verleden. We merken dat er vaak wordt gedacht dat de Microsoft Terminal Server onvoldoende functionaliteit biedt voor het volwaardig invullen van het Server Based Computing concept, maar met de aanvulling van de ID-Suite Terminal Server Edition is wel degelijk alle functionaliteit beschikbaar , volgens Albert Hooyer, Product Manager VAI.

Daarnaast heeft VAI een Best Practice Terminal Server ontwerp en inrichting ontwikkeld. Deze wordt gebruikt om op een gestructureerde en volledig gecontroleerde manier in een zo kort mogelijke tijd een omgeving volgens het Terminal Server concept in te richten. Door gebruik te maken van de Best Practice inrichting wordt bij de implementatie aanzienlijk in kosten bespaard. De doorlooptijd is zelfs de helft korter dan gebruikelijk. Zo zijn we in staat om met behulp van de Best Practice Terminal Server inrichting binnen enkele dagen een compleet werkende SBC omgeving realiseren , aldus Hooyer. De belangrijkste voordelen van de Best Practice inrichting zijn: grote voorspelbaarheid van de kwaliteit, stabiliteit en schaalbaarheid naar de toekomst.

Over VAI

VAI bv, opgericht in 1997, is een Nederlandse leverancier van oplossingen op het gebied van software management en deploymentproducten (o.a. ID-Suite"). Tevens biedt VAI diensten voor migratie, standaardisatie en instandhouding van de ICT-infrastructuur en applicatieomgeving. Toepassing van deze producten en diensten resulteert in lagere exploitatiekosten (TCO), hogere IT betrouwbaarheid en betere beschikbaarheid van applicaties. Eén van de doelstellingen van VAI is om in een snel veranderende omgeving voor een voorspelbaar change management en beter beheer te zorgen. VAI heeft inmiddels circa 100 medewerkers. Het hoofdkantoor van VAI staat in Veenendaal. De oplossingen van VAI worden gebruikt bij gerenommeerde klanten zoals Ministerie van Defensie, TPG Post en Stork. Meer informatie vindt u op www.vai.nl.

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie neemt u contact op met:

VAI bv The Communication Force

Esther van Drenth Nanda Bechtholt

Tel: 0318 560 360 Tel: 020 547 01 99

E-mail: esther.van.drenth@vai.nl E-mail: nandab@communicationforce.com

Deel: ' VAI introduceert ID-Suite Terminal Server Edition '
Lees ook