Vakantieherinneringen gered ondanks natte of beschadigde camera


Stellar Data Recovery haalt gewiste en beschadigde bestanden terug

Utrecht, 20110906 -- Net heerlijk op vakantie geweest, blijkt eenmaal terug in Nederland dat de vakantiefoto’s er niet meer zijn. Weg herinneringen… of toch niet? Het internationaal gerenommeerde bedrijf Stellar Data Recovery ziet vaker sippe gezichten van teleurgestelde vakantiegangers voorbijkomen en weet hoe de vakantieherinnering te redden.

Een domper is het wel als je thuis de foto’s wilt uploaden naar je facebook, picasa-album of op een andere manier foto’s en filmpjes wilt delen met je familie en vrienden. Het is tenslotte leuk om te laten zien hoe geweldig je vakantie was.

Bij de Utrechtse vestiging  van Stellar zien ze elk jaar de sippe gezichten van teleurgestelde vakantiegangers voorbijkomen. ‘De een heeft per ongeluk foto’s gewist of over een andere foto opgeslagen, de ander haalde de memory card uit het toestel terwijl deze nog in gebruik was’, zegt Kees Jan Meerman, Chief Operations Officer Stellar. ‘Anderen deden mee aan een Jeep Safari door de natuur waardoor er veel zand of stof in de camera kwam. Of ze wilden een actiefilmpje maken en kwamen er achter dat dit niet goed samen gaat met bijvoorbeeld Quad rijden.’

‘En dan zijn er nog steeds ongelooflijk veel vakantiegangers die balanceren op het randje… van het zwembad. Plons dus. Sommigen hebben dan nog geluk door de camera en het kaartje meteen in de zon te laten drogen, maar bij de meesten is het leed al geschied.

Toch hoeft hierdoor de vakantie niet figuurlijk in het water te vallen, want de experts van Stellar Data Recovery in Utrecht beschikken over een speciaal laboratorium waar ze met speciale software en tools allerlei soorten datadragers zoals SD cards, CF cards, USB-sticks en harde schijven kunnen repareren. ‘Zeker wanneer foto’s of andere bestanden zijn gewist of geformatteerd is de kans groot dat we dit terug kunnen halen. Wanneer een camera of kaartje beschadigd is, wordt het iets lastiger. Toch weten we ook het merendeel van deze bestanden te redden’, zegt Kees Jan.

Actie
Omdat de vakantieperiode nu zo goed als afgelopen is, heeft Stellar een speciale actie voor vakantiegangers. ‘Alleen wanneer de vakantieherinneringen gered  worden, betaalt de klant voor de reparatie.

Over Stellar Data Recovery
Stellar Data Recovery Nederland is een gespecialiseerd IT-bedrijf dat wereldwijd hoogwaardige dataherstelsoftware-  en diensten levert. Met meer dan honderd dataspecialisten, laboratoria in Nederland, de Verenigde Staten en Azië en de meest uitgebreide reeks van zelf ontwikkelde data recovery software is Stellar internationaal toonaangevend op het gebied van data recovery.

Stellar Data Recovery


Deel: ' Vakantieherinneringen gered ondanks natte of beschadigde camera '
Lees ook