Vakantieparken in Nederland zijn vol


Amsterdam, 20161014 -- De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet goed zoeken of genoegen nemen met een chalet of campingplek.

De meer dan 300 bungalowparken in Nederland zijn voor bijna 100% bezet, zo blijkt uit onderzoek van Parkvakanties.nl. Vooral in de eerste week, wanneer de regio’s noord en midden vakantie hebben, is het druk.

Bungalow

Veel Nederlanders trekken eropuit tijdens de herfstperiode. Voor een korte vakantie of weekendje weg zijn met name de (luxe) bungalows populair als verblijf. Bijna 45% van de binnenlandse vakanties wordt hier doorgebracht. Een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar.

Landal GreenParks heeft 53 bungalowparken in Nederland en ze zijn praktisch allemaal volgeboekt de komende week. “Er zijn nu slechts nog een klein aantal last minutes over”, zegt de woordvoerster van Landal.

Bij Center Parcs is het beeld niet anders. “Zowel in de eerste als de tweede week zijn we zo goed als volgeboekt.” zegt Jackie van Buuren van Center Parcs.

Vroegboekingen

De boekingen voor de herfstvakantie kwamen dit jaar al vroeg op gang. Landal: “De herfstvakantie wordt eerder geboekt en wij zien daarnaast ook een aanzienlijke groei in Duitse gasten.”

In de tweede week, wanneer de regio zuid vakantie heeft, is er nog enige beschikbaarheid. Van Buuren: “Maar hiervoor is op dit moment een grote vraag naar last minutes. Vooral naar de parken in Zuid-Nederland. Het laatste weekend van de herfstvakantie is ook erg populair.”

De grootste groep boekers van een verblijf in een vakantiepark zijn de jonge gezinnen.

Fotobijschrijft: Bungalowpark van Landal
Fotobijschrijft: Bungalowpark van Landal


Deel: ' Vakantieparken in Nederland zijn vol '
Lees ook