Vakanties in aangepaste accommodaties met zorg en hulpmiddelen


DIEMEN, 20061130 -- In september is een nieuwe touroperator gestart onder de naam Zorgvrij Vakanties. Deze touroperator organiseert individuele vakanties in Nederland. Er zijn verschillende hotels, bungalowparken en zorghotels geselecteerd die aangepaste accommodaties aanbieden. Bij deze accommodaties organiseert Zorgvrij Vakanties ook zorg en hulpmiddelen voor de mensen die hierop zijn aangewezen tijdens hun vakantie.

Aangepaste accommodaties
Zorgvrij Vakanties heeft ervoor gekozen om aangepaste accommodaties aan te bieden, omdat veel mensen juist hier tegen problemen oplopen. De accommodaties worden persoonlijk bezocht, zodat met zekerheid gezegd kan worden dat de beschreven aanpassingen ook daadwerkelijk aanwezig zijn.

Zorg
Ook de mensen die aangewezen zijn op zorg tijdens hun vakantie kunnen bij Zorgvrij Vakanties terecht. Of ze nu op een aangepaste accommodatie aangewezen zijn of alleen zorg en/of hulpmiddelen nodig hebben. De touroperator zorgt ervoor dat een lokale thuiszorgorganisatie de zorg levert tijdens de vakantie.

Hulpmiddelen
Door het leveren van hulpmiddelen worden de accommodaties toegankelijker voor mensen die hierop zijn aangewezen. Deze hulpmiddelen worden geleverd in samenwerking met hulpmiddelenleverancier Unu, die de hulpmiddelen door heel Nederland levert.

Door de koppeling te maken tussen aangepaste accommodaties, zorg en hulpmiddelen wil de touroperator vakanties voor meer mensen toegankelijk maken. Dat er extra zorg nodig is, mag tenslotte geen belemmering vormen om op vakantie te gaan.

Zorgvrij Vakanties is aangesloten bij de ANVR en SGR.


Deel: ' Vakanties in aangepaste accommodaties met zorg en hulpmiddelen '
Lees ook