Vakantieschool Den Bosch: twee weken leerzaam plezier maken


'S-HERTOGENBOSCH, 20120705 -- Deze zomer gaan drie vakantiescholen in ´s-Hertogenbosch voor de eerste keer van start. Zo krijgen leerlingen van groep 6 en 7 een leerzame en leuke vakantie. Zes weken vakantie is een lange periode. Veel leerlingen hebben last van een ‘vakantiedip’. Ze zijn lang iet met de lesstof bezig. In de zomervakantie gaan 24 leerlingen van groep 6 en 7 naar één van de drie vakantiescholen in ’s-Hertogenbosch.

Vakantieschool
Vakantieschool is een nieuw project. Ouders, school en kinderopvang bundelen hun krachten om gemotiveerde leerlingen een leerzaam en leuk programma te bieden. Niet alleen in de klas, maar ook in hun eigen wijk. Bijvoorbeeld een wijkspeurtocht of sporten met gehandicapten. Zo raken de kinderen betrokken bij wat er bij hen in de buurt gebeurt.

Thema voeding en bewegen
Het thema van de vakantieschool 2012 is Voeding & Bewegen. Kinderen doen mee aan workshops. Zo kunnen ze meteen aan de slag met wat ze leren. Ze leren bijvoorbeeld rekenen met inhoudsmaten, daarna gaan ze naar de supermarkt en volgen een kookworkshop. Aan het einde van de vakantieschool presenteren de kinderen wat zij geleerd hebben aan hun ouders. 

Samenwerking
De vakantiescholen zijn mogelijk door samenwerking tussen de gemeente ’s-Hertogenbosch, de basisscholen De Kruisboelijn, Paus Joannes en Het Rondeel en  kinderopvang Kanteel en het Sprookjesbos. De komende schoolvakanties worden er op meer scholen vakantiescholen aangeboden.

Ook enthousiast? Volg onze Facebookpagina ‘vakantiescholen Den Bosch’. Het kindpersbureau doet hier verslag.


Deel: ' Vakantieschool Den Bosch twee weken leerzaam plezier maken '
Lees ook