PERSBERICHT - 10 DECEMBER 1999

Droom van Nederlander Sander van Gelder werd werkelijkheid Vale do Lobo beste vakantieoord Portugal

ALGARVE, 10 december 1999 - Vale do Lobo, het grootste en meest luxueuze golf- en strandvakantieoord van Portugal, ontwikkeld door de Nederlander Sander Van Gelder, heeft een prestigieuze onderscheiding gekregen als `beste vakantieoord van het millennium'.

De prijs, ingesteld door Portugals toonaangevende toeristisch tijdschrift Turismohotel, werd door de Portugese minister van toerisme dr. Vitor Neto uitgereikt aan Van Gelder, voorzitter van de Vale do Lobo Group of Companies.

Erkentelijkheid
De heer Van Gelder ontving een trofee en oorkonde uit erkentelijkheid voor Vale do Lobo's waardevolle bijdrage aan de groei van het toerisme in Portugal gedurende de afgelopen veertig jaar en aan de promotie van de Algarve als golf en vakantiebestemming.

Het tijdschrift roemde de verdiensten van Van Gelder en andere succesvolle pioniers die `de visie, de moed en de inzet hadden om toeristische projecten in moeilijke tijden van de grond te tillen'.

Toppers
`Het zijn de toppers van het Portugese toerisme', aldus het blad in een speciale uitgave, waarin de voornaamste drijfkrachten achter het succes van Portugals toeristische industrie op weg naar de volgende eeuw in de schijnwerpers werden gezet.

Van Gelder (62) deed in het midden van de jaren zeventig zijn Nederlandse keten van juwelierszaken van de hand en kocht in 1977 Vale do Lobo, dat hij daarmee redde van een faillissement. Vervolgens bouwde hij het uit tot een van Europa's fraaiste golf- en recreatieoorden met 500.000 gasten per jaar en 1000 huiseigenaren.

Twee keer zo groot
Vale do Lobo beschikt over een scala aan faciliteiten, waaronder twee voor kampioenschappen geschikte golfbanen. In de komende tien jaar zal het twee keer zo groot worden dankzij een 500 miljoen Euro's kostend ontwikkelingsplan, dat een derde 18-holes golfbaan en een tweede vijfsterrenhotel van de gerenommeerde Duitse hotelgroep Dorint omvat.

Na de presentatie in Lissabon zei Van Gelder: `Het was liefde op het eerste gezicht. Sindsdien heb ik mij toegelegd op het verwezenlijken van mijn droom om van Vale do Lobo de meest spraakmakende vakantie- en woonplek van Europa te maken. De erkenning die uit deze onderscheiding spreekt geeft mij heel veel voldoening. Ik ben er uiteraard dolgelukkig mee'.

Deel: ' Vale do Lobo beste vakantieoord Portugal '
Lees ook