FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland
---

Valentijn zorgt voor aanvoerrecord snijbloemen bij vestiging Eelde (13-02-03)

Eelde - Door Valentijnsdag bereikte FloraHolland vestiging Eelde op donderdag 13 februari jl. een dagrecord in de aanvoer van snijbloemen. De aanvoer was die dag zelfs groter dan in de week voor moederdag in 2002.

De Valentijnspiek bij FloraHolland vestiging Eelde bereikte op donderdag 13 februari jl. een hoogtepunt. Op die dag was er sprake van een recordaanvoer van meer dan 1,5 miljoen snijbloemen. Opvallend was dat er veel grote partijen werden aangevoerd. Van de totale aanvoer bestond een groot deel uit rode rozen, waarbij er een duidelijk groei van importproducten was waar te nemen. Dankzij een snelle distributie waren de producten binnen een uur na de veiling beschikbaar voor de kopers.

Het Valentijnsgevoel is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen, waardoor er steeds meer snijbloemen zijn verkocht. Naast snijbloemen is er een trend waarneembaar in toegevoegde waarde bij bloemen en planten, zoals rode linten, hartjes en diverse rode bijstekers, waarmee wordt ingespeeld op het Valentijnsgevoel.

Als vestiging van FloraHolland heeft Eelde vooral te maken met detailhandelverkoop. Door de aanhoudende kou zijn de prijzen ten opzichte van voorgaande jaren stabiel, of zelfs iets gedaald. De detailhandelaren kopen hun producten voor Valentijnsdag veelal in op de dag ervoor, zodat op Valentijnsdag zelf, de bloemen zo vers mogelijk aan de consument kunnen worden aangeboden.

Deel: ' Valentijn zorgt voor aanvoerrecord snijbloemen bij vestiging Eelde '
Lees ook