FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland* Valentijnsdag zorgt voor omzetrecords (11-02-03)

---

Valentijnsdag zorgt voor omzetrecords (11-02-03)

Naaldwijk - Maandag voor Valentijnsdag zorgde op beide exportveilingen van bloemenveiling FloraHolland een dagrecord in de omzet van snijbloemen. Op vestiging Naaldwijk was de record dagomzet ruim 7,7 miljoen euro en op vestiging Rijnsburg 4,9 miljoen euro.

De aanvoer van snijbloemen was op beide vestigingen ongeveer gelijk aan vorig jaar, wat betekent dat de gemiddelde prijs licht is gestegen. De Valentijnspiek op de regionale vestigingen van FloraHolland, Bleiswijk, Eelde en ZON, wordt pas in de loop van deze week verwacht.
Handelaren op de beide vestigingen waren zeer te spreken over de snelheid van het veilen en over de snelle logistieke verwerking van de bloemen.

Bij de snijbloemen waren vooral rozen en tulpen gewild en deze productgroepen lieten dan ook een goede prijsvorming zien. Opvallend was dat in de top-5 van de best betaalde rozen vier nieuwe soorten te zien waren. Van deze vijf soorten zijn er bovendien maar twee rood. De gestegen vraag uit het buitenland en belangstelling van de handel voor nieuwe, trendy soorten liggen hieraan ten grondslag.

Deel: ' Valentijnsdag zorgt voor omzetrecords '
Lees ook