Ingezonden persbericht


Hierbij bijgaand persbericht:

Hilversum, januari 2003

Valkieser solutions produceert eerste bløf dvd

Onlangs verscheen de eerste DVD van Bløf op de Nederlandse markt: Tussen Nacht en Morgen. Het eenmalige speciale concert samen met het Metrolpole Orkest gold als uitgangspunt voor het DVD debuut. Bløf klopte voor deze productie aan bij de pionier op het gebied van DVD in Nederland; Valkieser Solutions.

De grootste uitdaging bleek het geluid te zijn. DVD leent zich natuurlijk uitstekend voor surround audio, maar de eindmix van de registratie was ³gewoon² stereo. Door middel van een zeer hoogwaardige digitale ³unwrap² in de 5.1 surround studio van Valkieser Capital Sound is er achteraf een surround mix geproduceerd die niet onder doet voor de meeste originele 5.1 mixen.

Peter Vogelaar, Businessunit manager Disc van Valkieser Solutions, toont zich bijzonder verheugd met het uiteindelijke resultaat. Vogelaar: ³De hele DVD ademt de unieke sfeer uit van het concert. Wij hebben bijzondere aandacht aan het behoud van deze sfeer gegeven, omdat dit het concert zo uniek maakte. De prachtige menu¹s, animaties en leuke extra features vergroten de beleving van het totale product. Zo zijn er weblinks te vinden, songteksten, een zelf-regisseer functie en is er een volledige audiotrack van de regisseurs in de registratiewagen.²

Valkieser Solutions spreekt de laatste maanden een opvallende toename in het aantal Nederlandse concertregistraties dat op DVD uitkomt. ³Het lijkt erop dat men de drempelvrees heeft overwonnen², aldus Vogelaar, ³de toegevoegde waarde van DVD en de verkoopsuccessen doen veel acts besluiten een DVD uit te brengen, al dan niet vergezeld van een CD. Valkieser speelt een belangrijke rol in deze ontwikkelingen, niet in de laatste plaats omdat alle disciplines binnen het bedrijf aanwezig zijn om tot realisatie van een live DVD te komen, zoals videoregistratie, audionabewerking en DVD pre-mastering. Live-streaming via het web is in dit opzicht ook een interessante optie die Valkieser aan kan bieden. Zo kan de platenmaatschappij en/of een management met één partij om tafel om een compleet businessmodel uit te rollen voor de toekomstige DVD-productie.²

Eerdere muziek DVD-producties van Valkieser zijn o.a. Lee Towers Gala of the Year, Frans Bauer Live in Ahoy, Anouk Music Video¹s en Twarres. In januari wordt de live DVD geproduceerd van het Ahoy concert dat Kane in december gaf.

Zoekwoorden:

Deel: ' Valkieser solutions produceert eerste Bløf DVD '


Lees ook