Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 27-09-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Mishandeling
EMMELOORD Een 15-jarige Emmeloorder heeft woensdagmiddag aangifte gedaan van mishandeling. De jongen verklaarde dat hij die middag de Noordzijde overstak en opeens een witte auto met hoge snelheid zag naderen. De jongen schrok, liep terug en gooide de chips die hij in zijn hand had op de auto. De bestuurder van de auto stopte, stapte uit, pakte de jongen bij zijn shirt en gaf hem een klap in het gezicht. De jongen hield er een gescheurd shirt en een pijnlijke kaak aan over. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding Lemsterweg
BANT Woensdagavond heeft zich op de Lemsterweg een aanrijding voorgedaan. Een 18-jarige automobilist uit Bant wilde vanaf de Polenweg de Lemsterweg opdraaien en zag daarbij een 34-jarige automobilist uit Emmeloord over het hoofd. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. Beide bestuurders en een 22-jarige passagiere (Emmeloord) van de Emmeloorder zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgevoerd.

Controle Espelerweg
EMMELOORD De politie heeft woensdagavond een korte controle uitgevoerd op de Espelerweg. Deze weg is voor alle verkeer, behalve voetgangers, gesloten verklaard. Toch waren er in korte tijd nog 10 bestuurders die over deze weg reden. De politie zal vaker controles houden op deze weg.

Vrachtwagen op zijn kant
DRONTEN Woensdagochtend is op de Biddingringweg een vrachtwagen op zijn kant gegaan. Volgens een getuige moest de vrachtwagen hard remmen voor een andere vrachtwagen die de weg opreed. Tijdens het remmen, blokkeerden de wielen van de vrachtwagen waardoor de vrachtwagen tegen de stoeprand van de middenberm reed, 180 graden draaide en op zijn kant tot stilstand kwam. De bestuurder, een 58-jarige man uit Wolvega, is per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis, maar mocht na behandeling weer naar huis. De weg is tot 15:00 uur afgesloten geweest.

Controle fietsverlichting
DRONTEN Woensdagavond heeft de politie op De Zuid een korte controle uitgevoerd op fietsverlichting. 12 fietsers werden bekeurd. Het begint weer vroeger donker te worden. Ook als het gaat schemeren zijn fietsers zonder verlichting slecht zichtbaar voor bijvoorbeeld automobilisten. Goed zichtbaar zijn draagt bij aan de veiligheid en kan ongelukken voorkomen.

Aanhoudingen bedrijfsinbraak
LELYSTAD Dankzij oplettende getuigen heeft de politie donderdagochtend vroeg bij de Vaartweg op heterdaad drie verdachten aan kunnen houden voor diefstal uit een bedrijf. De drie mannen, een 42-jarige en 52-jarige man uit Lelystad en een 32-jarige Amsterdammer zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De gestolen goederen en een auto met aanhanger zijn in beslag genomen.

Waarschuwing valse briefjes van vijftig
ALMERE De politie heeft aan aantal aangiftes opgenomen van vals geld. Het gaat om valse briefjes van 50 gulden. De valse briefjes hebben de volgende kenmerken: het briefje is erg glad en als je het briefje vouwt, wordt de vouwrand wit. Woensdagmiddag is aan de Vijzelaarhof een 20-jarige Almeerder aangehouden voor het uitgeven van vals geld. Hij was zich echter van geen kwaad bewust en verklaarde niet te weten dat het briefje vals was. Hij is na verhoor weer heengezonden. De politie raadt aan bij het aannemen van briefjes van 50 extra goed op te letten en zo nodig melding te maken bij de politie.

Kunstwerk in brand
ZEEWOLDE De brandweer heeft woensdagavond uit moeten rukken naar het Weteringpad. Daar hadden nog onbekende personen een kunstwerk in brand gestoken. De politie stelt een onderzoek in.

Deel: ' Valse briefjes van vijftig gulden in omloop '
Lees ook