Valse ReAttach therapeuten liften mee op succes nieuwe therapie


EINDHOVEN, 20131113 -- ReAttach is de naam van een verbazingwekkend effectieve interventie waarmee verschillende vormen van psychische klachten binnen relatief korte tijd behandeld kunnen worden. Hoewel de therapie nog maar moeilijk doordringt tot de gevestigde psychiatrische praktijk, blijkt dat in het domein der beunhazen een stuk sneller te gaan. Paula Bartholomeus die de therapie ontwikkeld heeft, telt op internet inmiddels 3 valse ReAttach therapeuten, therapeuten die niet door de organisatie zijn gecertificeerd.

Paula Bartholomeus is de bedenker van de Viki’s View interventie (2010). Vanuit voortschrijdend inzicht ontwikkelde zij de ReAttach methodiek die in januari 2013 voor het eerst vanuit Samenwerkende Orthopedagogen Bartholomeus & Nicolasen werd toegepast. Deze nieuwe methode is zoveel geavanceerder dan de Viki’s View interventie dat deze door haar niet langer wordt gebruikt. Reeds opgeleide Viki’s View therapeuten kregen de mogelijkheid zich bij te laten scholen en zich de ReAttach interventie eigen te maken.

ReAttach is gebaseerd op “hechting”. Praktijkonderzoek heeft aangetoond dat de “ReAttach therapie” veelbelovende resultaten laat zien bij mensen met uiteenlopende psychische klachten. Na het succesvol toepassen van de methodiek bij mensen met persoonlijkheidsstoornissen, posttraumatische stress en autisme, bleek dat ook mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kunnen profiteren van deze nieuwe therapie.

Dit versterkt de hypothese van Bartholomeus dat door “tapping on concepts” en het reguleren van het arousalniveau en de emotieregulatie, problemen in het sensorisch integratieproces in de hersenen kunnen worden hersteld. De resultaten bij de groep mensen met NAH zijn zo stimulerend dat er in januari een project gestart wordt om te kijken naar mogelijke effecten bij mensen met dementie.

“Het is te begrijpen dat er mensen zijn die willen profiteren van het succes van de ReAttach Therapie. De naam van deze therapie is echter beschermd en de door ons geregistreerde ReAttach therapeuten hebben allemaal een 'treatment integrity check' met goed gevolg doorstaan. Dit betekent dat zij aantoonbaar goede effecten hebben behaald”, zegt Bartholomeus. Vrijdag 15 november vindt de eerste certificering plaats. Vanaf maandag 18 november staan alle geregistreerde therapeuten op de website www.ReAttach.nl.


Deel: ' Valse ReAttach therapeuten liften mee op succes nieuwe therapie '
Lees ook