Ko Kasse Nieuwsbulletin EURO2000 RallyRacing 5 juli 1999 VALSE START NEKT KASSE IN BELGISCHE RACE
MAASMECHELEN - De Nieuwdorpse rallyracer Ko Kasse liet in de derde en laatste manche de koppeling van zijn Citroën Saxo iets te vroeg opkomen. Kasse werd door de wedstrijdleiding teruggefloten en kreeg drie seconden straftijd aan zijn broek.
Die drie seconden deden de Nieuwdorper enigszins de das om. Het kostte Kasse namenlijk een rechtstreekse plaatsing in de A-finale van zijn klasse, de EURO2000.
"Ik was iets te gretig bij de start, maar de start is nu eenmaal belangrijk in Rallyracing en je moet snel reageren. Iets te laat weg en dat kost meters die je in de race weer moet inhalen. Ik voelde dat ik een goede tijd kon rijden. Het ging de hele dag al goed. De auto heeft de afgelopen twee races een paar flinke tikken moeten verwerken, maar daar heb ik geen last meer van. Hij doet het perfect. Ik heb samen met Ruud Fredriks uit Goes wat meer koppel uit de motor weten te halen en dat is duidelijk merkbaar. Alleen die drie seconden die ze erbij telden die doen me een beetje de das om. Zonde", sprak Kasse vlak voor de start van de finaleraces.
Kasse ging nu van start op de pole-position van de B-finale, waarin hij vanaf de start tot aan finish onbedreigd aan kop lag. Door deze B-finale op zijn naam te brengen mocht Kasse zich toch bij de snelste zes coureurs van de EURO2000 voegen.
In deze A-finalerace passeerde Kasse twee ronden voor het einde Ivo van den Brandt in de Mitsubishi Lancer en pakte daarmee de vijfde plaats in de einduitslag.
Niet geheel ontevreden kijkt de Nieuwdorper terug op de vierde race voor het Nederlands rallyracing kampioenschap. "Met de vijfde plaats in de einduitslag ben redelijk tevreden. Ik ben in deze race veruit de beste Nederlander in deze klasse. De volgende staat pas op de tiende plaats." De race is gewonnen door de kampioen in deze klasse van 1997 de Belg Patrick van Mechelen.
Kasse staat met nog twee races te gaan, op 18 juli en 21 augustus op het Valkenswaardse Eurocircuit, op een achtste plaats in het tussenklassement van het Nederlands Rallyracing kampioenschap. EINDE BERICHT Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met:
Ko Kasse 0113 - 613992
REPORTAGEBURO Henk de Winter
Tel: 0165 - 545581 Fax: 0165

-564696

Deel: ' Valse start nekt Kasse in Belgische race Maasmechelen '
Lees ook