Ministerie van Buitenlandse Zaken

Persbericht


Datum: 17 Februari 2003

Van Ardenne lanceert virtuele ontmoetingsplaats voor exporteurs uit ontwikkelingslanden

Op maandag 17 februari a.s. om 16.30 uur lanceert staatssecretaris voor ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne, in het WTC-gebouw in Rotterdam, de virtuele on-line ontmoetingsplaats die Europese importeurs en exporteurs uit ontwikkelingslanden met elkaar in contact brengt. Deze matching-faciliteit wordt geboden op de website van het CBI (Centrum tot Bevordering van de Import uit Ontwikkelingslanden)

Het on-line Company Matching programma bevat de bedrijfsprofielen van honderden exporteurs uit ontwikkelingslanden. Alleen bedrijven die voldoen aan een aantal belangrijke voorwaarden op het gebied van Europese Markt vereisten, productkwaliteit, kwaliteitszorg, productiemanagement, exportmanagement en klaar zijn voor de Europese markt, komen in aanmerking voor deze vorm van matchmaking. Een belangrijk deel van de geselecteerde exporteurs uit ontwikkelingslanden hebben daarvoor technische assistentie van het CBI ontvangen. Daarnaast bevat de aangeboden database bedrijfsprofielen van geselecteerde importeurs uit West Europa. Een speciaal ontwikkeld zoekprogramma op de virtuele ontmoetingsplaats voorziet in het maken van matches waarbij aanbod en vraag zo goed mogelijk op elkaar kunnen worden afgestemd. Na het ontstaan van een match zal het CBI een assisterende en adviserende rol spelen bij het verder ontwikkelen van mogelijkheden voor importeur en exporteur.

Het CBI streeft er naar om de positie van bedrijven uit ontwikkelingslanden op de Europese markt te versterken. De ontmoetingsplaats op de website van het CBI is daarbij een belangrijke stap voorwaarts bij het ontwikkelen van samenwerkingsmogelijkheden.

Achtergrond:

In 2002 lanceerde CBI, Centrum tot Bevordering van de Import uit Ontwikkelingslanden haar website, www.cbi.nl. Deze site richt zich op het geven van informatie over exporteren naar de Europese Unie, aan exporterende bedrijven in ontwikkelingslanden, bedrijfsondersteunende organisaties en Europese importeurs.

De exporterende bedrijven kunnen zich registreren en krijgen daarmee toegang tot onder andere: markt informatie, EU markt studies, marketing guidelines, informatie over technische handelsbelemmeringen, informatie over de verschillende CBI trainingen, promotie programma's en een export checker.

Voor de Europese importerende bedrijven is er voornamelijk informatie te vinden over de deelnemende landen, de markt, markt studies, CBI programma's en een overzicht van de beurzen waaraan CBI met de exporterende bedrijven deelneemt.

De bedrijfsondersteunende organisaties worden door middel van de website voorzien van informatie over o.a. institutionele ontwikkeling van Bedrijfsondersteunende organisatie, trainingen, promotie programma's en alle informatie die ook beschikbaar is voor de exporterende bedrijven.

Deel: ' Van Ardenne lanceert virtuele ontmoetingsplaats voor exporteurs uit .. '
Lees ook