Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Van de Kamp, Rutjens & Ulrich winnen CAI Beekbergen

28/07/2002

Beekbergen, 28 juli
Twee Nederlandse en een Zwitserse menner mogen zich de winnaar noemen van de internationale menwedstrijd Beekbergen 2002. Aart van de Kamp was met zijn Shetlanders de beste ponyvierspanrijder, terwijl Riny Rutjens de tweespanrubriek won en Werner Ulrich de standvastigste bleek bij de vierspannen paarden.

Drie dagen topsport in Beekbergen. Het prachtige weer lokten met name op de marathondag ruim 15.000 toeschouwers naar de terreinen van paardensportcentrum Riant, waar ruim zestig menners uit maar liefst 11 landen deelnamen. Ook vandaag tijdens de vaardigheid was het goed toeven in Beekbergen.
Ponyvierspanrijder Aart van de Kamp was samen met Herman Noltes de enige foutloze in de vaardigheid en behield derhalve de leiding in het eindklassement. Pjotr van der Heijden eindigde als goede tweede, gevolgd door de Duitser Louis Droemont en Anna Grayston uit Engeland. Ook Riny Rutjens hield als een van de weinigen het hoofd koel en reed een foutloze vaardigheid en won de rubriek tweespannen voor Gerard Leijten die met slechts 1 strafpunt wegens tijdsoverschrijding de schade beperkt hield. Mieke van Tergouw werd derde en Paul Mowbray uit Engeland vierde.
Bij de vierspannen stond Ton Monhemius na twee dagen aan kop in het tussenklassement, maar vijf strafpunten in de vaardigheid kostte hem de overwinning. Werner Ulrich daarentegen hield de lei schoon en werd winnaar van CAI Beekbergen 2002. Rainer Duen uit Duitsland werd tweede, Monhemius derde.

De totale uitslag is te vinden op:

www.caibeekbergen.nl

Deel: ' Van de Kamp, Rutjens & Ulrich winnen CAI Beekbergen '
Lees ook