VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
https://www.musicals.nl

Van den Ende steunt gehandicaptenhotel Parc Spelderholt

Gehandicaptenhotel Parc Spelderholt zeker gesteld door steun Joop en Janine van den Ende

Op 29 mei aanstaande maakt het bestuur van de Stichting Parc Spelderholt om 13.00 uur de concrete plannen bekend voor een even uniek als ontwapenend hotel voor gehandicapten. Dankzij een substantiële donatie van Joop en Janine van den Ende zullen gehandicapten die bij Parc Spelderholt een opleiding volgen, met hun ouders vanaf mei 2003 korte of langere tijd in dit hotel kunnen doorbrengen.

Tijdens de bijeenkomst voor de media zal Jan des Bouvrie zijn visie geven op het ontwerp van de beoogde 33 kamers. Architect Paul Dirks toont zijn ontwerp voor de verbouwing van het voormalige laboratorium van het wetenschappelijk onderzoeksinstituut voor pluimvee terwijl Coco de Meyere haar plannen presenteert voor de kledinglijn van het personeel. Naast het bestuur en het echtpaar Van den Ende zullen ook Anne-Wil Blankers, Majoor Bosshardt, Rita Kok en Jan Terlouw aanwezig zijn. Zij allen voelen zich persoonlijk en direct betrokken bij dit project, dat qua opzet uniek is voor Europa.

Parc Spelderholt is een opleidingsinstituut voor gehandicapten die - ongeacht welke handicap - onder professionele begeleiding worden geholpen bij het ontwikkelen van hun mogelijkheden. De Stichting wil mensen met een functiebeperking aanspreken op hun mogelijkheden in plaats van hun beperkingen. Het nieuwe hotel gaat op het terrein van de stichting aanvullende faciliteiten bieden zoals een bioscoop, theater, zwembad, sauna, grand-café en restaurant. Want, naast opleiding, hebben gehandicapten en hun ouders als ieder ander behoefte aan ontspanning. Het luxueuze hotel, dat zich vanaf medio volgend jaar moet kunnen meten met de betere hotels in Nederland, wil het gezin van de gehandicapte een educatieve vakantie bieden. Een team van professionele begeleiders, studenten en vrijwilligers zorgt ervoor dat ouders van dichtbij hun kinderen kunnen volgen zonder de belasting van de vaak intensieve verzorging.

Joop van den Ende werd enkele jaren geleden door Rita Kok namens het bestuur van de Stichting Parc Spelderholt benaderd om als televisieproducent mee te werken aan een televisie-actie. Joop van den Ende's persoonlijke inzet en enthousiasme hebben geleid tot een serie van vijf memorabele televisie-uitzendingen met Henny Huisman. Deze 'Henny's House Party's' met gehandicapten in de hoofdrol (1998), de daaropvolgende vijf uitzendingen van 'Koffietijd' (1998) en het 'Gala van de Glimlach' (2001) brachten ruim f 6 miljoen op. Nadien hebben Joop en Janine van den Ende besloten een aanvullende schenking uit hun privé vermogen te doen om de realisatie van de ambitieuze plannen voor het Educatiehotel veilig te stellen.

Persconferentie 29 mei om 13.00 uur, Parc Spelderholt, Beekbergen

Journalisten wordt verzocht zich aan te melden bij Stage Holding, Maarten van Nispen, Manager Corporate Communications. Telefoon
020-3052.243; mobiel nummer 06-201.307.90

23 mei 02 18:33

Deel: ' Van den Ende steunt gehandicaptenhotel Parc Spelderholt '
Lees ook