NOC*NSF


Arnhem, 27 januari 2010

Van der Klooster ook op afdaling naar Paralympische Spelen

Nog 44 dagen tot Vancouver!

Kees-Jan van der Klooster heeft zich op het onderdeel afdaling gekwalificeerd voor de Paralympische Winterspelen in Vancouver. NOC*NSF heeft de voordracht van de Nederlandse Ski Vereniging voor kwalificatie van Van der Klooster gehonoreerd.

De in Vlissingen woonachtige Van der Klooster verzekerde zich van kwalificatie op het onderdeel afdaling door op 20 januari tijdens een World Cup-wedstrijd in het Italiaanse Sestrière zesde te worden. Daarmee voldeed hij aan de kwalificatie-eisen van NOC*NSF. Eerder verzekerde Van der Klooster zich al van een Paralympisch startbewijs op het onderdeel reuzenslalom.

De 32-jarige Van der Klooster is de eerste Nederlander die zich heeft gekwalificeerd voor de Paralympische Winterspelen in Vancouver. Het Nederlands Paralympisch Team staat onder leiding van chef de mission André Cats. De Paralympische Winterspelen duren van 12 tot en 21 maart. Het onderdeel alpineskiën wordt afgewerkt in Whistler.

Met de kwalificatie van Kees-Jan van der Klooster is Nederland weer vertegenwoordigd tijdens de Paralympische Winterspelen. In de periode 1994 tot en met 2002 was Nederland succesvol met langlaufster en biatleet Marjorie van de Bunt. In 2006 waren er geen Nederlandse Paralympische sporters actief in Turijn.

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op www.nocnsf.nl en www.paralympisch.nl.


-----------------------

Deel: ' Van der Klooster ook op afdaling naar Paralympische Spelen '
Lees ook