Van der Moolen Holding NV

Persbericht

Amsterdam, 16 juli 2002

Van der Moolen verwacht circa 16,8 miljoen nettowinst in het tweede kwartaal 2002
Standaard vooraankondigingen nettowinst op kwartaalbasis

Van der Moolen, specialist en market maker op de belangrijke Amerikaanse en Europese aandelen-, optie- en obligatiebeurzen, maakt bekend dat in het tweede kwartaal 2002 naar verwachting een nettowinst uit gewone bedrijfsuitoefening wordt gerealiseerd van circa 16,8 miljoen (Nederlandse waarderingsgrondslagen). Op 1 augustus 2002 volgt, zoals eerder aangekondigd, de gebruikelijke rapportage van de cijfers over het tweede kwartaal 2002.

Van der Moolen zal met ingang van het derde kwartaal 2002 standaard vooraankondigingen doen van de nettowinst, vooruitlopend op de volledige publicatie van de kwartaalcijfers. De publicatiedata van deze vooraankondigingen zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Drs. F.M.J. (Fred) Bttcher, directievoorzitter van Van der Moolen: "Met standaard vooraan-kondigingen van onze kwartaalwinst beogen we de transparantie voor beleggers te vergroten. Onder de huidige marktomstandigheden hechten wij aan een zo tijdig mogelijke informatiestroom naar beleggers en analisten".

Nadere informatie: Tom Schram, telefoon: 020-535 67 89.

N.B.:
Op donderdag 1 augustus 2002, 16.00 uur plaatselijke tijd in Amsterdam, organiseert Van der Moolen een conference call met analisten. Deze zal worden uitgezonden via www.vandermoolen.com. Uitnodigingen hiervoor zullen op korte termijn worden verzonden. Voor meer informatie: Taylor Rafferty, Karen Wagner, telefoon: +1 (212) 889 4350.

Van der Moolen is actief op de belangrijke aandelen- en derivatenbeurzen van Europa en de Verenigde Staten. Als all systems trader handelt de groep in open outcry markten en elektronische handelssystemen in verschillende tijdzones. Op de New York Stock Exchange (NYSE) heeft Van der Moolen momenteel een marktaandeel van ruim 10%, waarmee het bedrijf als specialist verantwoordelijk is voor een omzet vergelijkbaar met ruim anderhalf maal het totale handelsvolume van Euronext Amsterdam. Handelaren van Van der Moolen verrichten wereldwijd gemiddeld 75.000 effectentransacties per dag. Volatiliteit en handelsvolume zijn de belangrijke factoren die de resultatenontwikkeling van de groep bepalen.
De aandelen van Van der Moolen zijn genoteerd op Euronext Amsterdam (VDMN.AS). American Depositary Receipts (ADR's) gerelateerd aan aandelen Van der Moolen zijn genoteerd op de New York Stock Exchange (VDM). De koers van het aandeel kan worden gevolgd op www.vandermoolen.com.

Deel: ' Van der Moolen verwacht circa 16,8 miljoen nettowinst in het tweed.. '
Lees ook