Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, directie Voorlichting
Datum: 28-09-1999 Home
Zoeken
Reageren

Persbericht
Nummer: 123

Van der Ploeg benoemt nieuwe bestuursleden fondsen

Staatssecretaris Rick van der Ploeg (cultuur) heeft een aantal bestuursleden benoemd voor het Fonds voor de Amateurkunst, het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst en het Literair Productie- en Vertalingenfonds.

Annet de Vries (1954) is benoemd tot bestuurslid van het Fonds voor de Amateurkunst. Zij was onder meer beleidsmedewerker bij het Nederlands Centrum Amateurtoneel, projectcoördinator Multiculturele amateurkunst bij het Platform Amateurkunst en adviseur van verschillende culturele instellingen op het gebied van multicultureel (amateur)kunstbeleid. Als bestuursleden van het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst benoemt Van der Ploeg Erna van Sambeek en Marcel Vroom. Erna van Sambeek (1950) is architect. Daarnaast was zij onder meer bestuurslid van de Bond van Nederlandse Architecten en lid van de Amsterdamse Raad voor de Monumentenzorg.
Marcel Vroom (1956) is industrieel ontwerper, gespecialiseerd in mensmachine interfaces en interactieve media. Hij ontving voor zijn werk een groot aantal prijzen en is nu werkzaam als adviseur. Als bestuurslid van het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds benoemt Van der Ploeg Daphne Meijer (1961). Zij is romanschrijfster en medewerkster van het Parool. Zij publiceerde een aantal romans, waaronder begin dit jaar De Bezoeking.

Deel: ' Van der Ploeg benoemt nieuwe bestuursleden fondsen '
Lees ook