PERSBERICHT / AUTOSPORT

NK Radio 538 Citroën Saxo Cup

Van der Sloot wint Citroën Saxo-race op Assen

Assen, 15 augustus 1999. De vierde ronde van de Radio 538 Citroën Saxo Cup op het TT-circuit Van Assen werd voor 4500 toeschouwers gewonnen door Sandra van der Sloot. De Alphense dame zette daarmee alle heren coureurs op achterstand. Tweede werd Schaap, terwijl Van der Scheer de derde en laatste plaats op het podium bezette. In het kampioenschap van de Radio 538 Citroën Saxo Cup staat

Jaap van Lagen toonde zich meesterlijk tijdens de eerste en enige kwalificatietraining van de Radio 538 Citroën Saxo Cup. Op de in eerste instantie natte baan zette de Wekeromse coureur de toon. De veertig minuten duren training werd na tien minuten stilgelegd om de baan vrij te maken van de nodige rotzooi veroorzaakt door van de weg afgeraakte coureurs. Daarna droogde de baan snel op en met nog tien minuten te gaan reed iedereen op slicks. Van Lagen verbeterde steeds zijn tijd, evenals de overigen. Maar aan de snelle 1:43.034 kon niemand tippen. Michel Schaap was een sterke tweede maar wel met een achterstand van 0,4 seconde. Sandra van der Sloot nam de derde startpositie in voor Roel van der Scheer en Debbie Loogman. Van Lagen was na de start als eerste weg. Het werd in eerste instantie een zinderende en faire race aan de kop. Van der Scheer volgde, voor Schaap en Van der Sloot. Het hele veld schoof in de vierde ronde in elkaar vanwege een safety car-procedure, noodzakelijk om de wagen van Danny van Dongen te verplaatsen. De Zandvoorter was van de baan geraakt. Daarna ontstond weer een spannende situatie. In ronde zeven werd Van Lagen zwaar belaagd. De eerstejaars debutant moest in de tiende ronde de kop aan Sandra van der Sloot laten, terwijl Schaap naar de tweede positie schoof. Uiteindelijk zakte Van Lagen steeds verder terug en eindigde op een voor hem teleurstellende dertiende plaats. Van der Scheer dus derde, terwijl Dillon Koster een scherpe wedstrijd reed en vanaf de negende startpositie een knap bevochten vierde plaats behaalde in de Radio 538 Citroën Saxo Cup op Assen.

Uitslag vierde race NK Radio 538 Citroën Saxo Cup,
1. Van der Sloot (Alphen a/d Rijn, 13 rnd. in 26:37.348 (114.646 km/uur); 2. Schaap (Santpoort), op 2,505; 3. Van der Scheer (IJsselmuiden), op 4.934; 4. Koster (Zandvoort) op 7,712; 5.D. Loogman (Badhoevedorp), op 8,328; 6. Kok (Nigtevecht), op 9,085.

Stand Nederlands kampioenschap:

1. Van der Sloot 73; 2. Van der Scheer 61; 3. Van Lagen 60; 4. Schaap 49; 5. Plugge 42; 6. Koster 38.

Stand Playboy Ladies Cup:

1. Van der Sloot 40; 2. Loogman 26; 3. Peeters 19; 4. Douma 16.

Volgende race: 5 september, Zandvoort

Deel: ' Van der Sloot wint Citroën Saxo-race op Assen '
Lees ook