Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Van der Zande kansrijk bij Macau Grand Prix

Het blijft een fenomeen ....de jaarlijkse Grand Prix op het Chinese schiereiland Macau. Het wordt beschouwd als de seizoenafsluiter in de Internationale autosport. Alle wereldsterren in de autosport reden er. Dit jaar lijkt Macau specialist Renger van der Zande onder de vlag van Mercedes-AMG Driving Academy een belangrijke kandidaat voor de overwinning.

Macau, 13 november 2014

Renger van der Zande maakt al twee jaar furore met de competitieve SLS AMG GT3 bolide van het merk met de ster. In 2013 met podiums en overwinningen in het GT Open en dit jaar met een glorieuze overwinning bij de Hankook 12 uur van Zandvoort en met een podium op de Nürburgring. Nu ligt er dan de uitdaging om de Grand Prix van Macau in de GT klasse naar zijn hand te zetten.

De Grand Prix van Macau is berucht om zijn afwisseling. Nauwe straatjes met de vangrail akelig dichtbij, een bloedsnel recht stuk met flauwe knikken erin, korte bochtjes en gekke hoogteverschillen. Vrijwel iedereen heeft wel hardhandig kennis gemaakt met de vangrails van Macau, zoals Renger van der Zande in zijn debuutjaar 2007 met het Prema Formule 3 team.

Het begon allemaal heel simpel. Op het Chinees-Portugese schiereiland in de buurt van Hong Kong startte in 1954 de eerste race door de straten en langs de haven, georganiseerd door de Indische Nederlander Teddy Yip. Nu bij de 61e aflevering is het een autosportevenement met grote allure. Er wordt gestreden om de felbegeerde titel in de Formule 3, er is een aflevering van het Wereld Kampioenschap Toerwagens en er is sinds een aantal jaren de spectaculaire race met GT bolides. Inmiddels is er fabrieksdeelname van grote merken, waaronder Audi en BMW.

Renger heeft de eer, als oud Mercedes DTM rijder, om onder de vlag van Mercedes-AMG Driving Academy opnieuw de kleuren van Mercedes te verdedigen. Samen met teamgenoot Maro Engel zal hij een prominent veld met verscheidene kampioenen uit de Blancpain GT Series en de DTM weerwoord moeten geven. Rijders als Eduardo Mortara, Laurens Vanthoor, Augusto Farfus, Marco Wittmann en Earl Bamber zijn gewend om op het scherpst van de snede te strijden. De belangen op het Chinese continent zijn groot en de beroemde gokstaat Macau is imponerend, maar Renger en het Mercedes-AMG Driving Academy team zijn vastberaden om potten te gaan breken.

Renger : " Ik vind het fantastisch om weer terug te zijn in Macau. Het is een geweldig circuit, het langste stratencircuit dat ik ken. Het circuit kent enorme verschillen met snelle rechte stukken , hoogteverschillen en korte bochten. En ik voel me thuis in deze complexe uitdagende omgeving. Na dit seizoen tweede geworden te zijn bij de Le Mans prototypes in het Amerikaanse Tudor Kampioenschap is dit een heerlijke jaarafsluiting. Ik beschouw het als een eer dat ik voor Mercedes AMG Driving Academy hier in China de kleuren van Mercedes mag verdedigen."

Deel: ' Van der Zande kansrijk bij Macau Grand Prix '
Lees ook