Ingezonden persbericht


PERSBERICHTVan Gogh Huis Nieuw-Amsterdam zaterdag open voor publiek

Van Gogh Museum Amsterdam start

inrichting winkel Van Gogh Huis

Het Van Gogh Huis te Nieuw-Amsterdam gaat zaterdag voor een beperkte periode open voor het publiek. Het bestuur van de Stichting Van Gogh&Drenthe heeft tot de openstelling besloten in het kader van 150-jaar Nieuw-Amsterdam.

Voordat zaterdag voor het eerst de deur voor het publiek geopend wordt en de eerste rondleidingen worden verzorgd, moet eerst de winkel van het Van Gogh Huis nog worden ingericht. Hiervoor krijgen de vrijwilligers van de Stichting Van Gogh&Drenthe hulp vanuit het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Medewerkers van het Van Gogh Museum in Amsterdam beginnen woensdagmorgen rond 10.30 uur met de inrichting van de winkel van het Van Gogh Huis te Nieuw-Amsterdam. Een belangrijk deel van de Van Gogh artikelen die in het Van Gogh museum verkrijgbaar zijn, zijn vanaf zaterdag ook in Nieuw-Amsterdam te koop. Het gaat om boeken, kaarten, posters, reproducties en tal van andere artikelen.

Het Van Gogh Huis te Nieuw-Amsterdam gaat zaterdag in principe open voor een periode van een week, omdat daarna nog veel werk moet worden verricht in het kader van de algehele afwerking en verdere inrichting van het Van Gogh Huis. Maar eigenlijk staat iedereen te popelen om de deuren definitief open te doen , zegt voorzitter Trijni van der Sluis van de Stichting Van Gogh&Drenthe. We weten ons inmiddels verzekerd van de steun van een groep enthousiaste vrijwilligers die ons op allerlei manieren ondersteunen.

Hoewel het Van Gogh Huis de deuren nog niet geopend heeft, melden zich inmiddels wel al dagelijks vooral buitenlandse- bezoekers bij het kantoor naast het Van Gogh Huis. Ze komen werkelijk overal vandaan, maar hebben één ding gemeen, zegt voorzitter Trijni van der Sluis. Ze willen alles weten over Vincent van Gogh in Drenthe. En dat vertellen we ze dan ook. Open of niet.

Zoekwoorden:

Deel: ' Van Gogh Huis Nieuw-Amsterdam open voor publiek '
Lees ook