Van Houten schrijft intrigerende thriller over duistere kant internet


Westervoort, 20170511 -- 'Prooi' is de titel van het nieuwe boek van de Nederlandse schrijfster Lydia van Houten. Het is haar derde thriller en opnieuw laat ze zien dat het schrijven van ijzingwekkende boeken haar uitstekend ligt. Prooi is een psychologische thriller van het hoogste niveau, rauwer en harder dan lezers van haar gewend zijn.

Van Houten schrijft intrigerende thriller over duistere kant internetProoi speelt zich voor een deel af in de virtuele wereld van het internet. “Na twee thrillers wilde ik eens iets anders voor mijn lezers”, vertelt Van Houten. “Het internet leek mij een intrigerende plaats en zo werd het de inspiratiebron voor een groot deel van de sfeer en de setting in het verhaal. Vooral ook omdat ik zelf veel tijd doorbreng met het zoeken naar informatie op het web. Zo zag ik voor me hoe het ook mis kan gaan en juist dat leek me een spannende invalshoek.”

On-Nederlandse schrijfstijl

Hoewel sommige lezers opmerken dat Van Houten een geheel afwijkende schrijfstijl gebruikt - zeer beeldend en bijna ‘on-Nederlands’ - wil de geboren Amsterdamse tegenwoordig niet meer van haar stijl afwijken. “Vanaf mijn thrillerdebuut werd er opgemerkt dat ik anders schrijf. Een mix van mysterie, fantasie vermengt met realiteit.” Van Houtens schrijfformule slaat aan bij de lezers. “Ik krijg tegenwoordig de meest geweldige lezersreacties- en recensies terug. Met al die vijfsterrenrecensies vind ik het niet erg meer om anders te zijn.”     

Lezers

Door een snel groeiend lezerspubliek moest de thrillerschrijfster een nieuwe balans zoeken. Tussen het schrijven en de tijd die ze vrij wil maken voor haar lezers. “Lezers komen bij mij op nummer één,” vertelt Van Houten. “Mijn lezers zijn belangrijk, zeker omdat ik ook veel van ze leer. Ik luister naar alle opmerkingen, en soms pas ik mij daar op aan. Zoals bijvoorbeeld met de titel van ‘Prooi’. Dat was eerst ‘Darknet’, tot een paar lezers opmerkten dat ze dat té buitenlands vonden klinken. “Daarna heb ik in overleg besloten om de titel aan te passen. Het is vreselijk belangrijk dat je als schrijver open staat voor je lezers. Daar maak ik altijd tijd voor vrij!”

Het boek verschijnt tijdens de Maand van het Spannende Boek van 9 t/m 25 juni 2017, telt 296 pagina’s en wordt uitgegeven door Kabook Uitgevers. Prooi ligt vanaf 9 juni in de boekhandel.

Lydia van Houten signeert zaterdag 17 juni haar thriller ‘Prooi’ tijdens de Spannende Boekenweken bij Meijer en Siegers in Oosterbeek. De sessie start om 14:30 uur. 


Deel: ' Van Houten schrijft intrigerende thriller over duistere kant internet '
Lees ook