Radio Nederland Wereldomroep

Persberichten

12 maart 2003
Gepubliceerd op

'Van Huis Uit' wekelijks op BVN-TV

Vanaf 18 maart is het serviceprogramma 'Van Huis Uit' wekelijks te zien op BVN-TV. Het infotainment programma wordt gepresenteerd door de nieuwe presentatoren Monique Rosier en Martine van Os. De huidige presentator Andreas van der Schaaf neemt de opnames op lokatie voor zijn rekening. Het team trekt dit seizoen door het land met een mobiele studio (de BVN-TV bus) op zoek naar onderwerpen die Nederlanders in den vreemde aanspreken.

Het programma wordt vanaf 18 maart elke dinsdagavond om 21.00 uur (Nederlandse tijd) uitgezonden op BVN-TV. BVN-TV is de publieke tv-zender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland en is dagelijks in meer dan 100 landen te zien.

Pieter Landman, hoofd TV van de Wereldomroep en programmaleider van BVN-TV, vindt het programma een belangrijke toegevoegde waarde in de bestaande programmering. "Het programma vormt een brug tussen Nederland en Nederlanders in het buitenland. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk onderwerpen van de kijkers zelf komen. Veel vragen die we krijgen gaan bijvoorbeeld over de belasting, de verkiezingen, AOW en de opleiding voor de kinderen. Deze onderwerpen zien we zeker terug in Van Huis Uit." Regelmatig terugkerende onderwerpen zijn de Nederlandse taal, het weer, eten en drinken en de programma's op BVN-TV.

BVN-TV is een samenwerkingsverband van de NOS, de VRT en de Wereldomroep. Nederlandstaligen in het buitenland kunnen via BVN-TV televisieprogramma's van de Nederlandse en Vlaamse publieke omroepen ontvangen, waaronder nieuws, actualiteiten, kinderprogramma's, sport en documentaires. BVN-TV produceert ook een aantal eigen programma's speciaal bedoeld voor de kijkers in het buitenland. BVN-TV is nu al te ontvangen in meer dan 100 landen in Europa, Noord Afrika, Zuidelijk Afrika, het Midden-Oosten, de Nederlandse Antillen, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Uitgebreide programma-informatie en ontvangstgegevens staan op www.bvn.nl.

Van Huis Uit wordt in opdracht van de Wereldomroep door Palm Plus geproduceerd.

Deel: ' 'Van Huis Uit' wekelijks op BVN-TV '
Lees ook