Ingezonden persbericht


<<...OLE_Obj...>>

Jeroen van Inkel mag nieuwe single Michael Jackson niet draaien Platenmaatschappij verbiedt verdere airplay van exclusieve single

Hilversum, 20 augustus 2001 - Vrijwel direct nadat Jeroen van Inkel vanmiddag een fragment van de nieuwe single van Michael Jackson liet horen op Radio 538, is hij op zijn vingers getikt door platenmaatschappij Sony. Reden voor het verbod is dat de plaat officieel pas vanaf begin september wereldwijd op de radio te horen mag zijn.

Van Inkel gooide roet in het eten van platenmaatschappij Sony door de primeur van de nieuwe single van Michael Jackson van de site van een Amerikaans radiostation te downloaden en uit te zenden. Vanmiddag liet hij in zijn uitzending van Rinkeldekinkel het exclusieve fragment horen. Dit schoot Sony in het verkeerde keelgat. Zij belden boos met directeur Erik de Zwart om verhaal te halen over de actie van Van Inkel. Het Amerikaanse radiostation kan overigens juridische stappen van Sony verwachten.

Jeroen van Inkel over de actie: "Het internet is een grote verzamelplaats voor het uitwisselen van informatie. Toen ik de single tegenkwam op het internet, heb ik geen moment getwijfeld en heb ik een fragment uitgezonden. Een dergelijk unieke primeur kon ik mijn luisteraars niet onthouden."

Directeur Erik de Zwart: "Wij weten dat platen voorzien zijn van copyrights en dat platenmaatschappijen ons kunnen verbieden bepaalde platen niet uit te zenden. Jeroen heeft echter slechts een fragment laten horen en heeft dit uitgezonden met een nog slechtere kwaliteit dan die van de middengolf. Je zou het ook kunnen zien als vrije nieuwsgaring... We zullen de plaat dan ook niet meer draaien totdat Sony ons er toestemming voor geeft."

Radio = 538
Radio 538 is in heel Nederland via de kabel te ontvangen en in de ether op de volgende frequenties: Zeeland/ Randstad en ver daar buiten: 101.2 FM, Rotterdam/ Den Haag/ Eindhoven/ Arnhem/ Nijmegen/ Utrecht en omgeving: 101.5 FM, Groningen: 89.0 FM, Friesland/ Den Helder: 93.2 FM, Zwolle en omgeving: 93.6 FM. Meer informatie is te vinden op de internetsite www.radio538.nl.

Deel: ' Van Inkel mag nieuwe single Michael Jackson niet draaien '
Lees ook