CORDAID

Van kinderontvoering verdachte Nederlandse weer vrij

VAN KINDERONTVOERING VERDACHTE NEDERLANDSE WEER VRIJ

De afgelopen maandag in Kossovo gearresteerde Nederlandse vrouw is vanmiddag (1 augustus) door de rechter op vrije voeten gesteld. Op grond van de verdenking van kinderontvoering was de vrouw gearresteerd, maar de rechter heeft daarvoor geen redenen gevonden. Geen enkele aanklacht bestaat meer tegen de vrouw. Zij is nu thuis.

De vrouw is coordinator van een groot ontwikkelingsprogramma van Cordaid, waarin zowel de opzet van een regionaal gezondheidsprogramma als een uitgebreid bouwprogramma centraal staan. Cordaid voert de programma.s uit in samenwerking met een aantal lokale organisaties en met enkele Nederlandse deskundigen. Het programma wordt uitgevoerd met uitgebreide financiele steun van de Europese Unie. Door de arrestatie is de uitvoering van het programma niet in direct gevaar gekomen.

Cordaid is de katholieke hulporganisatie, ontstaan door de fusie van Memisa, Mensen in Nood en Bilance. Alle aspecten van ontwikkelingshulp worden door Cordaid uitgevoerd: noodhulp, gezondheidszorg en activiteiten gericht op structurele armoedebestrijding.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: afdeling Corporate Communicatie, telefoon: 070 3136310.


02 aug 01 10:35

Zoekwoorden:

Deel: ' Van kinderontvoering verdachte Nederlandse weer vrij '
Lees ook