Van Leeuwen Buizen


Van Leeuwen Buizen introduceert digitale prijslijst Nieuwe service voor klanten op het internet

ZWIJNDRECHT, 16 mei 2002 - De prijslijst van Van Leeuwen Buizen staat vanaf heden ook op internet. Deze online bruto prijslijst is een nieuwe service voor klanten van het bedrijf. De digitale prijslijst is te vinden op www.vanleeuwenbuizen.nl/prijslijst en biedt vele extra's ten opzichte van een gedrukte prijslijst. Geregistreerde klanten kunnen zeven dagen per week en 24 uur per dag beschikken over actuele prijsinformatie. Naast een prijslijst met het complete assortiment heeft men bovendien toegang tot een persoonlijke prijslijst met uitsluitend voor de klant relevante artikelen. Van Leeuwen Buizen heeft het systeem gezamenlijk met de gespecialiseerde e-business onderneming Bright Group B.V. uit Zoetermeer ontwikkeld, en in nauwe samenspraak met klanten.

Voordelen
Van Leeuwen Buizen werkt continu aan het verbeteren van tijdrovende en arbeidsintensieve processen. Dit heeft inmiddels geleid tot het digitaliseren van een aantal diensten, die voor klanten het zakendoen met Van Leeuwen Buizen efficiënter en gemakkelijker maakt. Medio vorig jaar zijn daartoe de digitale materiaalcertificaten geïntroduceerd. De online prijslijst is de nieuwste digitale service van het bedrijf. De digitalisering van de prijslijst resulteert in efficiëntere bedrijfsprocessen aan zowel klant- als leverancierzijde, doordat er bijvoorbeeld minder handelingen en handen aan te pas komen om een aanvraag te behandelen.

Werkwijze
Tot nu toe kregen klanten de prijslijst op verzoek in gedrukte vorm toegestuurd: een lijvig boekwerk met alle leverbare artikelen van Van Leeuwen Buizen. Naast een complete prijsijst met alle producten biedt het nieuwe systeem klanten de mogelijkheid om in te loggen op een persoonlijke prijslijst, die op basis van eerdere aankopen automatisch is aangelegd. Klanten kunnen zelf producten toevoegen of verwijderen en de lijst aanvullen met eigen artikelnummers of referenties. Het systeem biedt verder de mogelijkheid om de persoonlijke prijslijst af te drukken of te downloaden als Excel-bestand om berekeningen mee uit te voeren.
Vanuit beide prijslijsten kunnen klanten eenvoudig aanvragen samenstellen en elektronisch versturen. Alle aanvragen worden gedurende twee maanden bewaard en zijn eenvoudig op te vragen. Klanten ontvangen bovendien automatisch een e-mailbericht wanneer een prijs van een artikel uit hun persoonlijke prijslijst wordt gewijzigd.

Toekomst
In de toekomst werkt Van Leeuwen aan een verdere uitbreiding van het systeem met aanvullende functionaliteiten, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van nettoprijzen, bestelfunctionaliteiten en mogelijkheden om de orderstatus te bekijken.

Van Leeuwen Buizen
Van Leeuwen Buizen in Zwijndrecht is een industriële handelsonderneming in koolstofstalen buizen, buiscomponenten en afsluiters. Het bedrijf behoort tot de internationaal opererende Van Leeuwen Buizen Groep en is in vrijwel alle industriële sectoren actief. De innovatieve benadering van de belangen van de klant maakt Van Leeuwen tot een toonaangevende onderneming op haar gebied. Het voeren van een groot assortiment van producten - zowel in de breedte als in de diepte - en het bieden van een uitgebreid dienstenpakket ondersteunen de servicegerichte benadering.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot: Petra van Zandvoort
Marketing & Corporate Communicatie Tel.: 078 6252321
Fax : 078 6252027
E-mail: pvanzandvoort@vanleeuwen.nl

Deel: ' Van Leeuwen Buizen introduceert digitale prijslijst '
Lees ook