Progress Partner Van Meijel Automatisering gaat ERP-software METACOM voor bouwsector verhuren

Capelle a/d IJssel, 22 november 1999 - Progress Software heeft een overeenkomst gesloten met Van Meijel Automatisering voor de verhuur van applicaties via het Internet. De overeenkomst past in het Application Service Provider ENablement (ASPEN)-programma voor businesspartners van Progress Software.

Van Meijel Automatisering is leverancier van het volledig geïntegreerde METACOM, software voor grond, weg- en waterbouwbedrijven. METACOM omvat het totale traject van acquisitie, calculatie, planning, inkoop, projectadministratie, materieelbeheer en financiële administratie. Via het ASPEN (Application Service Provider Enablement)-programma van Progress Software verwacht Van Meijel Automatisering het METACOM-pakket tegen een aantrekkelijke prijs te kunnen aanbieden aan met name kleine bedrijven. Voor de verhuur van software via het internet betaalt de afnemer een vaste prijs per gebruiker, wat de aanvangsinvestering laag maakt. Daarnaast vergt het geen grote investering in infrastructuur en implementatie.

Progress Software lanceerde het ASPEN-programma enkele maanden geleden voor haar Independent Software Vendors (ISV?s). Het programma biedt deze leveranciers nieuwe technologie, services en samenwerkingsvormen. Sinds de introductie zijn over de hele wereld al enkele honderden applicaties via het internet beschikbaar gekomen.

Volgens Forrester Research zullen vooral kleinere organisaties met beperkte middelen ervoor kiezen om softwareapplicaties op maandbasis te huren van Application Service Providers (ASP's). Ze profiteren dan van de voordelen van voorheen onbereikbare topapplicaties zonder dat zij eerst hoeven te investeren in software, hardware, systeembeheer en/of nieuwe IT-medewerkers. Het onderzoeksbureau raamt de markt voor het huren of leasen van applicaties in 2001 op $11 miljard.

Van Meijel Automatisering BV
Van Meijel Automatisering BV is een zelfstandige, snelgroeiende organisatie, die gespecialiseerd is in de ontwikkeling en implementatie van softwareproducten en -diensten ter ondersteuning van bedrijfsprocessen binnen projectgerichte organisaties. Van Meijel Automatisering BV ontwikkelt producten die worden gebruikt door ca. 400 grote tot middelgrote bedrijven en ruim 4.000 gebruikers, werkzaam binnen de bouwnijverheid, met name de grond-, weg- en waterbouwsector.

Progress Software
Progress Software Corporation (Nasdaq: PRGS) is leverancier van softwareproducten en -diensten, waarmee bedrijfsoplossingen kunnen worden ontwikkeld, geïmplementeerd en beheerd voor alle computer- en netwerkomgevingen (development, deployment en management). De producten worden gebruikt door ruim 60% van de Fortune 100-bedrijven en omvatten onder meer applicatieservers, databases, ontwikkeltools en beheerproducten voor Internet/Web-extranet- en intranet-applicaties.

De klanten van Progress zijn actief in 100 landen, worden wereldwijd ondersteund door 1.200 Progress-medewerkers en implementeren jaarlijks voor meer dan $1,5 miljard aan applicaties, gebaseerd op Progress Software en ontwikkeld door meer dan 2.000 onafhankelijke softwareleveranciers. Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende website: www.progress.com.

Meer informatie:
Progress Software BRODEUR Schoep & Van der Toorn
Monique Bruins Mirjam Jonker
Telefoon: (010) 235 11 11 Telefoon: (020) 487 40 00 E-mail: mbruins@progress.com E-mail: mirjam.jonker@svdt.nl

Van Meijel Automatisering BV
De heer Van Meijel
Telefoon: (0527) 61 47 67
E-mail: fvmeijel@vanmeijel.nl

Deel: ' Van Meijel verhuurt ERP-software voor bouwsector '
Lees ook