Ingezonden persbericht


Van Nistelrooy het populairst op internet

Ruud van Nistelrooy is het populairst op internet. Dit blijkt uit onderzoek van de personenzoekmachine Wieowie.nl. Arjen Robben en Edwin van der Sar zijn respectievelijk tweede en derde.

"Om de populariteit te bepalen hebben we gekeken naar het aantal Google resultaten, afbeeldingen, feiten over de personen, geschreven artikelen op blogs en het aantal vrienden op Hyves", aldus Tim van der Putten, woordvoerder van de site. Bijna iedere speler blijkt een of meerdere hyvespaginas te hebben in de vorm van een fanpagina of eigen hyvesaccount. Van der Putten: "Opvallend is dat Edwin van der Sar de meeste vrienden heeft. Maar liefst 2137".

Wieowie.nl zoekt in allerlei openbare bronnen naar personen en geeft de gevonden informatie weer. "Zo hebben we alle spelers van het Nederlands elftal ook onder de loep genomen en kwamen deze resultaten naar voren", aldus van der Putten, "Leuk om te zien is dat bijna elke speler bezig is met zijn online identiteit en zo zijn fans op een makkelijke manier op de hoogte houdt."

De complete lijst met alle spelers staat op http://www.wieowie.nl/ek-voetbal

---------------------------

Zoekwoorden:

Deel: ' Van Nistelrooy het populairst op internet '
Lees ook