Van onzichtbare nerd naar een beetje beroemd


ROTTERDAM, 20150316 -- Al jaren horen we dat studenten op hbo en universiteit moeite hebben met schrijfvaardigheid. Dat heeft een nadelig effect op de beroepspraktijk: veel professionals schrijven niet of nauwelijks over hun vak. Volgens Suzanne Meijles een gemiste kans. Zij schreef een praktisch boek voor professionals: "Een beetje Beroemd".

Veel professionals weten enorm veel over hun vak. Ze werken bijvoorbeeld als IT’er, architect of bouwkundig ingenieur. Ze voelen zich ‘nerd’ en zijn daar trots op. Want ze houden zich het liefst met de inhoud bezig. Toch moeten zij dagelijks die inhoud aan hun klanten overbrengen. Klanten die vaak de vakinhoudelijke kennis missen. Bij die overdracht is een goed ontwikkelde schrijfvaardigheid onmisbaar.

Onvoldoende aandacht voor schrijven op school
Docenten in het voortgezet onderwijs geven in recente onderzoeken aan dat ze vinden dat ze te weinig tijd nemen voor schrijfonderwijs. Per jaar geven ze gemiddeld drie volledige schrijfopdrachten. Dat is voor de meeste mensen niet voldoende om goed te leren schrijven.

De boodschap van Een beetje Beroemd is dat schrijven een vaardigheid is die je moet oefenen. Dat lukt pas als je snapt hoe het werkt én als je voldoende tijd neemt om het regelmatig te doen. Die tijd wordt mensen tijdens hun opleiding niet gegeven.

Schrijven maakt zichtbaar als expert
Kennis delen door te schrijven, maakt je zichtbaar als expert. Schrijvende professionals zijn veel beter te vinden door klanten of headhunters. Een beetje Beroemd is daarom meer dan een schrijfwijzer alleen. Het raakt ook aan marketing en personal branding. Zo bevat het praktische adviezen over het schrijven van artikelen voor vakbladen en blogs.

Inhoud van het boek
Het boek bevat zowel tips over het schrijfproces (hoe schrijf je meer in minder tijd?) als over de tekst (hoe laat je een lezer gemakkelijk lezen?). Elk hoofdstuk sluit af met inhoudelijke opdrachten om te oefenen.

Daarnaast bevat het boek praktische adviezen over:
  • inspiratie afdwingen zonder te zwoegen
  • goed opgebouwde alinea’s
  • intro’s en opbouw van verkoopteksten
  • aanbevelingen schrijven

Een beetje Beroemd
Auteur:                   Suzanne Meijles
ISBN:                     9789082339109
Aantal pagina’s:        126
Prijs:                      € 19,50

Het boek is verkrijgbaar via www.eenbeetjeberoemd.nl met gratis werkbladen als aanvulling bij het boek. Ook is het te koop bij boekhandel Donner in Rotterdam. Het boek is in februari 2015 uitgekomen.


Deel: ' Van onzichtbare nerd naar een beetje beroemd '
Lees ook