Van Oranje Leeuw naar Rode Duivel


BEVERWIJK, 20160308 -- Jarenlang was EK.nl een zeer goed bezochte website tijdens het EK voetbal. De eigenaren van de site vrezen dit jaar een behoorlijke terugval in bezoek en daarmee de inkomsten uit de site. “Net als iedere Nederlander zagen we dat ‘onze jongens’ het eindtoernooi van het EK niet zouden gaan halen. Tegelijkertijd zagen we ook allemaal dat de Rode Duivels het juist erg goed deden. Hier wilden we wat mee doen,” geeft Koen Kastermans, beheerder van EK.nl aan. “EK.be zou natuurlijk het mooiste zijn.”

EK.be
[Van EK.nl naar EK.be - Van Oranje Leeuw naar Rode Duivel] Toen duidelijk werd dat Nederland tijdens het EK in Frankrijk geen rol zou spelen, richtten de beheerders van EK.nl zich op België. Het domein EK.be was uiteraard al ‘bezet’. Op het domein was echter geen goede website actief. “Toen we dat zagen, hebben we contact gezocht met de eigenaar van het domein,” vertelt Koen, “Na enig onderhandelen werden we het eens over de overnameprijs.” En nu is EK.be een feit.

Van Oranje leeuw naar Rode Duivel
Een belangrijk deel van de inkomsten uit EK.nl bestond altijd uit het aanbieden van EK-speelschema-posters als relatiegeschenk voor bedrijven. Doordat Nederland tijdens dit EK niet mee doet, verwachten de beheerders van EK.nl minder te zullen verkopen aan Nederlandse bedrijven. “Hier moesten we wat mee,” vertelt Mike Böger, medebeheerder en ontwerper van de site. “We richten ons met EK.be voornamelijk op België. De posters hebben nu een duivels karakter gekregen.”
Op de speelschemaposters stond rechts bovenaan altijd onze eigen oranje leeuw. Met enig pijn in het hart hebben we die nu vervangen door een Rode Duivel. “De Oranje Leeuw op onze posters heeft letterlijk en figuurlijk plaatsgemaakt voor de Rode Duivel,” geeft ontwerper Mike aan. “We hebben het lijf van de leeuw in tact gehouden en hem het tenue van de Rode Duivels gegeven. Verder hebben we de staart aangepast en uiteraard de leeuwenkop vervangen door die van een fanatieke Rode Duivel,” legt Mike uit.

EK.be zal tijdens het EK het laatste nieuws rondom het EK brengen. Alle wedstrijden zullen worden gevolgd en de uitslagen ervan zullen direct vermeld worden in het speelschema op de site. Uiteraard zal EK.be zich extra richten op de prestaties van de Rode Duivels. “We gaan van Oranje leeuw naar Rode Duivel in onze focus op dit aankomende EK voetbal,” aldus Koen.


Media 73 BV
Deel: ' Van Oranje Leeuw naar Rode Duivel '
Lees ook