HBAG Bloemen


19-03-2003
Van Ostaijen nieuwe directeur HBAG Bloemen en Planten Per 1 mei wordt P.M.M. (Peter) van Ostaijen de nieuwe directeur van HBAG Bloemen en Planten en algemeen secretaris van het HBAG (Hoofdbedrijfschap Agrarische Groothandel). Hij is de opvolger van Jan Willem Wessel.

Van Ostaijen (47, Leidschendam) is afkomstig van VNO-NCW, waar hij in 1992 begon als secretaris (internationale) zaken en vanaf 1996 secretaris ruimtelijke ordening en infrastructuur was. In deze functie heeft hij veel ervaring opgedaan met beleidsadvisering en de bedrijvenlobby. Voorafgaand aan zijn loopbaan bij VNO-NCW werkte Peter van Ostaijen in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken op de Ambassade in Tokio. Handelspolitiek en exportbeleid waren de terreinen waarop hij actief was. In deze functie werkte hij onder meer ook aan het openen van de gesloten Japanse markt voor snijbloemen uit Nederland. Peter van Ostaijen studeerde economische geografie aan de Rijksuniversiteit te Groningen met als specialisatie de effecten van de Europese eenwording op de Nederlandse industrie. Volgens het bestuur van het HBAG beschikt de heer Van Ostaijen over de juiste ervaring en capaciteiten die nodig zijn om zowel het HBAG als HBAG Bloemen en Planten aan te sturen, verder te ontwikkelen en alles in het werk te stellen om de achterban te ondersteunen en te stimuleren.
Het HBAG is het kenniscentrum voor de Nederlandse groothandelaren in bloemen en planten, groenten en fruit en de aardappelenbranche. Het biedt aangesloten bedrijven concrete diensten om de professionaliteit van de branche, van de individuele bedrijven en van hun medewerkers te vergroten. Daarmee ondersteunt het HBAG het goed functioneren van de branche.

Peter van Ostaijen is de nieuwe directeur van het HBAG Bloemen en Planten en algemeen secretaris van het HBAG (Hoofdbedrijfschap Agrarische Groothandel)

Deel: ' Van Ostaijen nieuwe directeur HBAG Bloemen en Planten '
Lees ook