AutoRai

7-6-2002

Van-uitvoering van Chrysler PT Cruiser

De opvallende Chrysler PT Cruiser zal vanaf september dit jaar ook in een bedrijfsauto-uitvoering leverbaar zijn onder de naam PT Cruiser Custom Van. Deze versie biedt een complete standaarduitrusting en een bijzonder grote laadruimte.

De PT Cruiser Custom Van zal leverbaar zijn met de bekende 2.0 liter benzine- en 2.2 Common Rail dieselmotor. Het veelgevraagde model zal daarmee nog aantrekkelijker zijn voor het zakelijke segment.

Grote laadruimte met vlakke vloer
Met de PT Cruiser Custom Van biedt Chrysler een opvallend visitekaartje voor ondernemers die op zoek zijn naar een representatieve, functionele en comfortabele bedrijfsauto waarmee zij zich duidelijk kunnen onderscheiden.

Uiteraard voldoet de PT Cruiser Custom Van aan de laatste Nederlandse wetgeving op het gebied van grijs kentekenuitvoeringen. Het rechter achterportier is niet geblindeerd, zodat de bestuurder maximaal zicht naar achteren heeft. Dit komt ook de veiligheid van de andere weggebruikers ten goede. Het luxueuze bestuurderscompartiment wordt van de laadruimte afgeschermd met een volledig schot, waarin een raam is aangebracht. De grote laadruimte beschikt over een maximaal laadvolume van 1,1 m³. De vlakke vloer is afgewerkt met tapijt. De laadruimte is toegankelijk via de grote aan de bovenzijde scharnierende achterklep en beide achterportieren.

Twee motoren, drie uitvoeringen.
Evenals de PT Cruiser personenauto is de PT Cruiser Custom Van leverbaar in drie uitvoeringen, als Classic, Touring of Limited. Het basismodel beschikt met onder meer airconditioning, elektrische bediening van ramen en buitenspiegels en een in hoogte verstelbaar stuurwiel over een zeer complete standaarduitrusting. De Touring en Limited versie kunnen naar keuze worden geleverd met de 2.0 liter benzinemotor met multipoint injectie of de moderne common rail dieselmotor met een cilinderinhoud van 2.2 liter. De Classic-uitvoering wordt uitsluitend met de benzinemotor geleverd.

De 2.0 liter viercilinder beschikt over vier kleppen per cilinder en is goed voor een maximum vermogen van 104 kW/141 pk bij 5700 tpm, terwijl het maximum koppel 188 Nm bedraagt bij 4150 tpm. Standaard wordt deze krachtbron gecombineerd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak, tegen meerprijs is een viertraps automatische transmissie met Autostick leverbaar.

De 2.2 CRD levert een vermogen van 89 kW/121 pk bij 4200 toeren per minuut. Het maximum koppel bereikt bij 2000 toeren per minuut de indrukwekkende waarde van 300 Nm, hetgeen garant staat voor een soepele aanpassing van het vermogen aan het rijgedrag. Met deze motor, die wordt gecombineerd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak, heeft de PT Cruiser 2.2 CRD een topsnelheid van 183 km/h; om uit stilstand te accelereren naar 100 km/h heeft de auto slechts 12,1 seconden nodig. Bij deze prestaties is de PT Cruiser Commercial met een gemiddeld brandstofverbruik van 6,9 liter per 100 kilometer bijzonder economisch in het gebruik.

De prijslijst wordt aangevoerd door de PT Cruiser 2.0i Classic Custom Van met een vanaf prijs van 16.345,-, exclusief BTW.

Zoekwoorden:

Deel: ' Van-uitvoering van Chrysler PT Cruiser '
Lees ook