KNSB

Persbericht Open NK Dieren

Van Wely en Hort in Open Kampioenschap

De formule van het Open Nederlands kampioenschap is opnieuw enigszins gewijzigd. Eén Nederlandse speler kan zich in 1999 plaatsen voor het Nederlands kampioenschap. In de strijd om de titel Open Kampioen van Nederland 1999 mengen zich deze keer de topgrootmeesters Loek van Wely en good old Vlastimil Hort.

Het Open Nederlands Kampioenschap heeft in de steeds drukker wordende schaakzomer een vaste plaats op de kalender der actieve schakers veroverd. Ditmaal is de KNSB erin geslaagd Loek van Wely en Vlastimil Hort te contracteren. Hort is tevens bereid gevonden de avond-simultaan op woensdag 21 juli om 19.30 in Theothorne te verzorgen. Achttien internationale meesters en negen grootmeesters hebben zich aangemeld voor de Hoofdgroep. Onder hen bevinden zich de smaakmakers van 1998, de NK-deelnemers Erik van den Doel en Ruud Janssen, en een aantal sterke Israelische titelhouders en jeugdspelers. De belangrijkste ontwikkelingen, rondeverslagen en partijen zullen te volgen zijn via de Internet-site van de KNSB: https://www.schaakbond.nl.

De Hoofdgroep (Elo vanaf 2000, KNSB of FIDE) en de Reserve groepen A (maximaal 2100), B (maximaal 1800) en C (maximaal 1600) starten op dinsdag 20 juli. Het aanvangstijdstip is steeds 12.30 uur. De laatste ronde (donderdag 29 juli) begint om 10.00 uur. Behalve in de genoemde groepen wordt er weer geschaakt in het zesrondig toernooi van maandag 19 juli tot en met zaterdag 24 juli, en in de avondvierkampen in de tweede speelweek (26, 27 en 28 juli). Op de markt vindt woensdag 21 juli vanaf 10.00 uur een schaaksimultaan plaats met de sterke damesspeelsters Erik Sziva en Desirée Hamelink. Het doorgeefschaak toernooi wordt wegens doorslaand succes (winnaars 1998: Bosboom en Reinderman ofwel 'Cradle of Demons') herhaald op donderdagavond 22 juli. Het snelschaaktoernooi vindt op vrijdagavond 23 juli plaats, het rapidtoernooi op zaterdag 24 juli overdag. De schaakbrunch in Cultureel Centrum Theothorne met aansluitend een simultaan door Rob Hartoch in De Wagerij is op zondag 25 juli, de rustdag van het toernooi. De voetbalwedstrijd tegen de gemeente Rheden is op maandag 26 juli.

Het toernooi wordt georganiseerd door de KNSB en de gemeente Rheden. Het adres van de speelzaal is: Sport- en Cultureel Centrum Theothorne, Callunaplein 77, 6951 CN Dieren. De toegang is gratis.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij het Bondsbureau van de KNSB, tel. 023-5254025; tijdens het toernooi bij Peter Boel (persdienst), tel/fax: 0313-413467.

Deel: ' Van Wely en Hort in Open Nederlands Kampioenschap schaken '
Lees ook