Gemeente Eijsden

Vanaf 1 juli geen gemeentelijk spreekuur in Gronsveld meer

Sinds de gemeentelijke herindeling in 1982 is het een goed gebruik dat een gemeentelijke medewerker op donderdagmiddag zijn vaste stek op het gemeentehuis in Eijsden verlaat om naar Gronsveld te verkassen. Daar houdt hij dan van 16.00 tot 17.30 uur spreekuur.

Van deze extra service maakten veel inwoners van Gronsveld en Rijckholt gebruik. Zo konden ze zich dan een retourtje Eijsden besparen. Vooral het aanvragen van reisdocumenten bleek een gewild produkt.

Sedert 1 oktober is het paspoort en de identiteitskaart echter niet meer 'klaar terwijl u wacht'. U moet nu zo'n vijf werkdagen op uw document wachten. Dit is een gevolg van de productie van een fraudebestendig document. Daarnaast moet iedereen persoonlijk zich nu persoonlijk melden en een aanvraagformulier ondertekenen. Dit formulier wordt dan gescand en digitaal naar de producent van de paspoorten gestuurd. Dit laatste is in Gronsveld niet mogelijk.

Deze introductie van het nieuwe reisdocument had rechtstreeks gevolgen voor het aantal bezoekers aan het spreekuur in het Gemeenschapshuis in Gronsveld. Gemiddeld kon de medewerker bevolking nog maar één persoon per week verwelkomen. Gezien het geringe bezoekersaantal en de kosten van het spreekuur, besloot het college het spreekuur in Gronsveld per
1 juli 2002 af te schaffen.


Zoekwoorden:

Deel: ' Vanaf 1 juli geen gemeentelijk spreekuur in Gronsveld meer '
Lees ook