Ingezonden persbericht

Persbericht

11 juli 2002

Vanco beveiligt netwerk Pilkington

~ toonaangevende glasfabrikant investeert in oplossing van 10 miljoen Euro ~

Dankzij de implementatie van een high-availability netwerk met verschillende technologieën van Vanco, zal Pilkington 20 procent besparen op haar netwerkuitgaven.

Om het driejarig contract van 10 miljoen euro te winnen, moest wereldwijde 'virtual network operator' (VNO) Vanco, het opnemen tegen 10 andere aanbieders, waaronder AT&T en WorldCom. Vanco's 'packaged network solution' is gebaseerd op de infrastructuur van 14 verschillende carriers en zal om te beginnen 152 locaties in 17 verschillende landen verbinden.

Het netwerk is zeer belangrijk voor het bedrijf omdat er specialistische applicaties voor fabricage en distributie van haar producten op draaien. Er wordt regelmatig informatie uitgewisseld tussen Pilkington's datacentra in Engeland, Duitsland, Italië en de Verenigde Staten. Dit vereist een netwerk met een hoog niveau van flexibiliteit en beschikbaarheid.

Vanco werd gekozen dankzij haar vermogen om de controle van het netwerk te centraliseren, de dienstlevering te standaardiseren en te verbeteren en de laagst mogelijke kosten voor de contractduur te bieden.

"Wij zijn zeer afhankelijk van ons netwerk voor het runnen van ons bedrijf, dus we hebben een aanbieder nodig die ons een consistente en betrouwbare service kan bieden," aldus Stephen Pownall, Group Director Information Systems bij Pilkington. "Vanco heeft ons niet alleen een wereldwijde, op maat gemaakte oplossing geboden die een normale infrastructuuraanbieder ons niet kon bieden, maar wij hebben daarnaast ook nog de kosten teruggebracht. Wij zien uit naar een langdurige samenwerking."

"Pilkington is de ideale klant voor ons - ze zijn wereldwijd aanwezig, bereid te investeren in een hoogwaardige dienstverlening en daarnaast past het bedrijf qua bedrijfscultuur goed bij het onze," aldus Allen Timpany, CEO van Vanco. "De besparingen die zijn voortgekomen uit het nieuw ontworpen netwerk laten ook zien dat het afsluiten van lange termijn overeenkomsten met carriers een kostbare aangelegenheid kan zijn. Pilkington zal nog lange tijd de vruchten plukken van een meer flexibele benadering."

(315 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Vanco
Vanco plc (FTSE: VAN) is een wereldwijde 'virtual network operator'. Haar belangrijkste service is 'Packaged Network Solutions'; een combinatie van datanetwerkbeheer, e-security en consultancy diensten. Vanco beheert momenteel netwerken voor klanten in 40 landen wereldwijd. Zij mag toonaangevende bedrijven zoals Grontmij, D-reizen, Ford Motor Company, Kenwood, Yakult, Christian Salvesen, FT Interactive Data, Jefferson Smurfit, Tenovis en Laura Ashley tot haar klantenkring rekenen.

In een complexe, dynamische en gedereguleerde telecommunicatiemarkt, biedt Vanco haar klanten op een duidelijke en objectieve manier advies. Doordat Vanco onafhankelijk is van carriers, kan zij inspelen op de toename in keuze, afname in kosten en verbeterde technologieën om zo voordelige, op maat gemaakte en value-added oplossingen te bieden.

Vanco is meerdere keren bekroond voor haar financiële succes en haar toonaangevende klantenservice. Zo werd Vanco s klantenservice onlangs in een onafhankelijk marktonderzoek gekozen tot de beste in de netwerkindustrie (Rhetorik 2002). Vanco was de enige onderneming die in het vierde kwartaal van 2001 een notering kreeg aan de 'main market' van de London Stock Exchange.

Voor meer informatie kunt u een bezoekje brengen aan de website van Vanco: http://www.vanco.nl

Over Pilkington
Pilkington is één van 's werelds grootste fabrikanten van glas en glasproducten voor de bouw, de auto-industrie en gerelateerde technische markten. De Group heeft een jaarlijks inkomen van £2.8 miljard (4.5 miljard Euro), is in 25 landen op 6 continenten actief in fabricage en in 130 landen in de verkoop. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 28.800 mensen in dienst. Pilkington is opgericht in 1826 en wordt erkend als de technische wereldleider in glas.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met: Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 0031 (0)43-356 69 56Fax: 0031 (0)43-356 69 55 E-mail:yvonnev/vivianeb@lewispr.com
Web site:http://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

Deel: ' Vanco beveiligt netwerk Pilkington '
Lees ook