Ingezonden persbericht

Persbericht

19 februari 2003

Vanco biedt een nieuwe dimensie in netwerk monitoring ~ met Application Performance monitoring (APM) biedt Vanco controle over bedrijfskritische toepassingen ~

Beheerder van wereldwijde netwerken Vanco, biedt haar klanten vanaf vandaag een nieuwe monitoring service. Met het nieuwe application performance monitoring (APM) hebben ondernemingen nu de mogelijkheid om prestaties van bedrijfskritische toepassingen in de gehele onderneming te controleren. Op deze manier kan mogelijke uitval van de belangrijkste applicaties worden voorkomen.

Omdat bedrijven steeds meer bedrijfsprocessen baseren op IT-oplossingen, is een goed functioneren van deze applicaties van groot belang. Bovendien kunnen bedrijven met APM ook het functioneren van andere aanbieders, zoals ERP-hosts, controleren. Een mogelijkheid die zeker aan belang wint als men kijkt naar de Worldwide Benchmark report 2003 van META Group. Hierin voorspelt de analist een groei van 18 procent in de markt voor extern applicatiebeheer.

Application service providers (ASP's) sluiten over het algemeen service level agreements af met hun klanten over bedrijfskritische zaken als uptime en de tijd die nodig is om problemen op te lossen en verbinden hier contractuele sancties aan. Toch wegen deze sancties zelden op tegen de daadwerkelijke schade die prestatieproblemen, of in het ergste geval de uitval van een productiekritisch ERP-systeem, veroorzaken. Met APM kunnen dergelijke problematische storingen voortaan tot een minimum worden teruggebracht.

Met APM houdt Vanco continu de prestaties van de verschillende applicaties in de gaten. Daarbij controleert, analyseert en berekent de dienstverlener het proces dat in de applicatie wordt getoond en de invloed hiervan op de toepassingen. Bij APM wordt toegang verkregen tot het bedrijfsnetwerk via een managementverbinding, wat te vergelijken is met een Internet VPN. Door middel van gestandaardiseerde protocollen zoals Simple Network Management Protocol (SNMP) en de bij de klant geïnstalleerde 'network agents', verzamelt Vanco de prestatiegegevens van de routers, WAN- en LAN-verbindingen, switches, servers en PC's binnen de infrastructuur. Deze gegevens worden naar wens ieder uur verwerkt.

"De komende jaren zullen steeds meer applicaties gaan strijden om de bandbreedte in een bedrijfsnetwerk," voorspelt Marcel Vrieling, managing director van Vanco Benelux. "In plaats van de bandbreedte bij prestatieproblemen eenvoudigweg te upgraden, moeten bedrijven daarom gaan nadenken over nieuwe manieren om deze infrastructuren te beheren. Nu is al te zien dat betrouwbare monitordiensten zoals APM over enkele jaren zo gewoon zullen zijn als controlling nu."

(374 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Vanco
Vanco plc (FTSE: VAN) is een toonaangevende aanbieder van wereldwijde netwerkdiensten. Het bedrijf is opgericht in 1988 en kan oplossingen leveren in 230 landen. Vanco is door een aantal van de grootste organisaties ter wereld gekozen om strategische netwerkoplossingen te leveren. Zij mag bedrijven zoals Grontmij, D-reizen, Ford Motor Company, Kenwood, Christian Salvesen, FT Interactive Data, Jefferson Smurfit tot haar klantenkring rekenen.

Met de netwerkoplossingen van Vanco krijgen bedrijven toegang tot de beste geografisch dekking die één enkele aanbieder kan bieden. Vanco biedt onvergelijkbare flexibiliteit, waardoor oplossingen kunnen worden aangepast aan de behoeften van ieder bedrijf, zodat kan worden ingespeeld op veranderingen in de markt en rekening gehouden kan worden met de prioriteiten die het bedrijf stelt.

Vanco wordt in de markt gewaardeerd om haar financiële succes en haar toonaangevende service. 100% van haar investeringskapitaal gaat naar zorg voor de klant. Dit komt tot uiting in onafhankelijk marktonderzoek, klantbehoud en de prijzen die Vanco heeft gewonnen.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website van Vanco: http://www.vanco.nl

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail:yvonnev/vivianeb@lewispr.com
Web site:http://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

Deel: ' Vanco biedt een nieuwe dimensie in netwerk monitoring '
Lees ook