Ingezonden persbericht


Persbericht

24 augustus 2001

Vanco zet het mes in netwerkkosten Smurfit

~ Netwerk voor ¤ 6 miljoen uitbesteed aan Virtual Network Operator ~

Jefferson Smurfit, de wereldwijde papierfabrikant heeft haar netwerkkosten met 35% teruggebracht met de implementatie van een op maat gesneden netwerkoplossing.

De driejarige, pan-Europese overeenkomst met Virtual Network Operator Vanco, zal het bedrijf bijna de helft van het bedrag besparen dat men voorheen uitgaf aan netwerkkosten, terwijl toch dezelfde service standaarden gewaarborgd blijven.

Vanco zal het ontwerp, de implementatie en het beheer van de frame relay oplossing voor haar rekening nemen die 105 sites in zeven Europese landen, te weten Nederland, België, Engeland, Ierland, Oostenrijk, Frankrijk en Italië, met elkaar verbindt. Daarnaast zullen 50 ISDN dial-up locaties worden beheerd als onderdeel van het totale netwerk.

Onafhankelijkheid van carriers stelt Vanco in staat om altijd te kiezen voor de meest kosteneffectieve oplossing. Vanco kan de verschillende aanbieders door middel van een formeel benchmarking proces vergelijken en, wanneer nodig, tijdens de looptijd van het contract te veranderen van aanbieder. Omdat Smurfit het netwerk gaat gebruiken om een veeleisende SAP applicatie te 'runnen', is het hoge serviceniveau dat Vanco biedt voor het bedrijf cruciaal.

"Wij waren erg onder de indruk van de oplossing van Vanco," zei Barry Barnes, directeur van Jefferson Smurfit. "Niet alleen zijn de kosten van ons netwerk drastisch teruggebracht, maar de toegezegde servicegraad, beschikbaarheid van het netwerk en de mogelijkheid te kunnen overstappen naar andere carriers overtreft het aanbod van de concurrentie in ruime mate."

"Tegenwoordig is het netwerk een van de drie grootste kostenposten voor bedrijven," zei Marcel Vrieling, Managing Director van Vanco. "Aan de lijst met nieuwe Vanco klanten is te zien dat grotere bedrijven steeds meer neigen naar de wereldwijde, flexibele en klantgerichte diensten van Virtual Network Operators, omdat zo'n oplossing echt verschil maakt op de eindbalans."

(298 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Vanco
Vanco is wereldwijd een toonaangevende aanbieder van internationale netwerkoplossingen die additionele diensten toevoegt aan grote nationale en internationale communicatienetwerken. Sinds de oprichting in 1988 is Vanco betrokken geweest bij het bouwen van de belangrijkste en meest betrouwbare communicatie-infrastructuren ter wereld.

Door haar onafhankelijke positie is Vanco in staat continu in te spelen op veranderingen in de snel ontwikkelende telecommarkt. Hierdoor kan het bedrijf klanten flexibiliteit en dus voordelen bieden op het gebied van netwerkinfrastructuur, technologie en prijs. Vanco geeft niet alleen advies maar ontwerpt, installeert en beheert eveneens de Wide Area Networks (WAN s) voor haar klanten.

Vanco s unieke service-oplossingen voor netwerken zijn meermaals bekroond. Zo werd zij bij de Networking Industry Awards gekozen tot Network Outsourcer of the Year 2000.

Voor meer informatie kunt u een bezoekje brengen aan de website van Vanco: http://www.vancogroup.net

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met: Yvonne van Bokhoven of Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: 0031 (0)43-356 69 56Fax: 0031 (0)43-356 69 55 E-mail:yvonnev/vivianeb@lewispr.com
Web site:http://www.lewispr.com

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957
Fax: +44 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com

Deel: ' Vanco zet het mes in netwerkkosten Smurfit '
Lees ook