Vandaag lanceert ProBeleggen: verstandig beleggen met professionals


Dankzij inzicht in portefeuilles van professionals kunnen particuliere beleggers trefzekere beslissingen nemen en blijven kosten overzichtelijk

AMSTERDAM, 20140625 -- Particuliere beleggers hebben verschillende mogelijkheden bij de inrichting van hun portefeuille. De eerste is zelfstandig beleggen. Dit vergt behalve behoorlijk zelfvertrouwen een stevige tijdsinvestering. Bovendien blijkt uit meerdere onderzoeken dat particulieren die zelf beleggen structureel verlies maken. Het alternatief is het inschakelen van een beleggingsadviseur en daar per kwartaal stevig voor afrekenen. De derde optie is beleggingen uithanden geven bij een vermogensbeheerder. Ook dat heeft zijn prijs, biedt geen garantie en is bovendien alleen voor zeer grote vermogens. Vanaf nu is er een vernieuwende mogelijkheid; beleggen met de expertise van professionals, maar wel het heft in eigen hand houden.

ProBeleggen werd dit jaar opgericht door Albert Jellema en Jim Tehupuring, die samen ruim 24 jaar ervaring hebben in de financiële wereld. Zij hebben van dichtbij gezien hoe lastig het voor particuliere beleggers is om zelfstandig de goede producten te selecteren die aansluiten op hun beleggingsdoelstelling. Vaak zijn producten complex en duur, maar door een mooie verpakking door aanbieders is dat lastig te beoordelen.

In plaats van één dure adviseur of één vermogensbeheerder is er nu het nieuwe concept van ProBeleggen. De oprichters selecteerden meerdere professionals die bij ProBeleggen hun beleggingsportefeuille met abonnees delen en toelichting geven op iedere beleggingsbeslissing. De klant bepaalt zelf of hij wel of geen gebruik maakt van het handvat dat hem wordt geboden en houdt dus altijd het heft in eigen hand. Wat hij zeker weet is dat alle adviezen eerlijk zijn. De portefeuilles van de Pro's zijn namelijk geen virtuele portefeuilles. Elke Pro heeft daadwerkelijk €25.000 gestort waarmee hij belegt. De Pro voelt een slechte beslissing dus ook direct echt in eigen zak. Hetzelfde belang voor klant en Pro is wel zo eerlijk en een veilig idee, vindt ProBeleggen.

Oprichter Albert Jellema zegt: "Veel particuliere beleggers hebben ondersteuning nodig in het maken van betere beleggingsbeslissingen. De toegang tot professionele informatie voor particuliere beleggers wordt met ProBeleggen mogelijk zonder dat de belegger de controle verliest".

Jim Tehupuring voegt eraan toe: "Een heel groot gedeelte van Nederlandse beleggers heeft graag een ruggensteun en zoekt niet meer dan bevestiging dat ze een juiste aan- of verkoop doen. Wij bieden met ProBeleggen een manier waarop mensen zelf verstandiger kunnen beleggen tegen een eerlijke prijs, maar wel aan de hand van de beste professionals. 'Wij noemen het ook wel 'copy-paste beleggen' en dat is naar onze mening gewoon gemakkelijk en voordeliger".

Momenteel heeft ProBeleggen een 7-tal Pro's aan zich gebonden die zich ook echt met hun eigen geld hebben gecommitteerd aan het beste advies voor de abonnees van ProBeleggen. Hieronder zitten onder meer Professor Jaap Koelewijn, die het als doelstelling heeft vermogen rustig te laten renderen. Michael Groenewoud staat voor effectief, efficiënt en emotievrij beleggen met hefboomproducten en RTLZ beursexpert Jacob Schoenmaker focust op kosten en de juiste spreiding. De klant kiest de Pro’s die aansluiten bij zijn risicobereidheid en doelrendement. Hij kan aansluiten vanaf EUR 0,99 per dag. ProBeleggen heeft het doel dit jaar nog te groeien naar tenminste 10 Pro's.


Deel: ' Vandaag lanceert ProBeleggen verstandig beleggen met professionals '
Lees ook