Ingezonden persbericht


Den Haag, dinsdag 4 juni 2002

Vaste klant BMW zet meer dan half miljoen gereden kilometers op zijn teller

"De BMW waar ik nu in rijd, zou ik nooit meer van de hand willen doen!"

Dat je lang kunt doen met een auto, blijkt wel uit het verhaal van Jan Veldhuijzen (63). Hij is al jarenlang klant bij BMW Den Haag, vestiging Zoetermeer. Met zijn BMW 325 Turbo Diesel uit 1994 kwam hij maandag 3 juni in de werkplaats voor het laten uitvoeren van een grote beurt. Op zichzelf zou dat niet zoveel bijzonders zijn, ware het niet dat op zijn kilometerteller een aantal van maar liefst een half miljoen gereden kilometers prijkte. We vroegen aan hem wat zijn auto voor hem betekent. En hoe hij zijn teller moeiteloos op dit enorme aantal heeft weten te krijgen...

Zelf is Jan daar heel nuchter onder en vertelt ons dat het eigenlijk allemaal simpel is. "Ik heb altijd alle kleine en grote beurten op tijd uit laten voeren. Precies volgens het onderhoudsboekje. En regelmatig zelf wassen en poetsen met een emmertje water met sop. Daarom is hij nog als nieuw. Niet alleen wat het motorisch gedeelte betreft, maar ook als het gaat om de buitenkant." Op de vraag of hij zijn BMW ooit kwijt zou willen, reageert hij resoluut. "Zeker niet, waarom zou ik? Dit is mijn derde BMW. Ik heb in mijn leven verschillende andere merken gehad zoals Audi en Mercedes, maar die vond ik stug. De auto waar ik nu in rijd, zou ik pertinent nooit meer van de hand willen doen. Ook niet als ik een nieuwe auto zou krijgen! Het is gewoon een hele fijne auto waar ik dagelijks enorm veel plezier aan beleef. Hij loopt nog steeds als een goed geoliede naaimachine."

Gewoon "zijn eigen gang zoeken"

Wat is "het geheim" van het feit dat hij deze kilometerstand met deze auto heeft weten te bereiken? Lachend geeft hij aan dat de kunst hem vooral zit in het "rustig aan doen". "Vooral 's morgens, dan loop ik immers ook niet zo hard. Waarom mijn auto dan wel? Ik warm de motor eerst een stukje op. Ik rij dan rustig in zijn eerste versnelling weg, na een paar honderd meter schakel ik hem naar zijn twee en met zo'n 1200 toeren blijf ik een eindje rijden totdat hij op temperatuur is. Ik jaag hem nooit op, ik laat hem gewoon "zijn eigen gang zoeken". Verder hou ik er altijd een rustige rijstijl op na. Dan doe je er echt het langst mee."

Maar één litertje olie

Hij kijkt regelmatig ook even onder de motorkap. "Eens in de week peil ik olie en controleer ik de meest vitale delen. Er kan immers altijd iets stuk gaan. Zeker met zo'n kilometerstand moet je dat goed in de gaten houden. Omdat ik bij de 500.000 kilometer pertinent een grote beurt wilde laten uitvoeren, had ik er sinds de daaraan voorliggende beurt 14.000 kilometer mee gedraaid. In die 14.000 kilometer heb ik er maar één litertje olie bij hoeven te doen. Dat is toch niks?"

De meeste kilometers reed Jan tot 1998 toen hij nog werkte. "Ik kreeg hem mee van de zaak toen ik met de VUT ging. Eerlijk gezegd ben ik er nog steeds gek van. Nu rij ik ongeveer twintig tot vijfentwintig duizend kilometer per jaar. Veel ingrijpende reparaties heb ik er niet aan gehad. Gewoon het normale onderhoud. Ondanks dat de auto altijd buiten staat, heeft hij geen last van roestvorming. Wel van steenslag. Vooral als je achter een betonwagen rijdt. Maar dat probeer ik dan maar zoveel mogelijk te vermijden."

Met veel plezier en enthousiasme

Tot slot wil hij nog wel even kwijt dat hij over de service bij BMW dik tevreden is. "Nooit iets op aan te merken! Als de auto een kleine beurt moet ondergaan, dan kan ik er op wachten. Bij een grote beurt krijg ik een leenauto mee. Ik heb altijd een vaste monteur. Ze onderhouden en repareren niet alleen, je ziet ook dat ze het met enorm veel plezier en enthousiasme doen. Vooral als ze bij elke beurt weer ervaren dat ze deze auto nog steeds in onderhoud hebben. Zoiets is prachtig toch?"

Tekst: Combipress Mediaprodukties

Voor meer informatie, niet voor publicatie:

BMW Den Haag bv, Vera van der Graaf tel. 070 3017139. www.bmwdh.nl. Actueel beeldmateriaal, zie bijlagen, is beschikbaar op aanvraag.

Deel: ' Vaste klant BMW zet meer dan half miljoen gereden kilometers op zijn.. '
Lees ook